Yeni bir girişimde bulunmak isteyen girişimcilerin işlerini yasal bir ortamda yürütebilmeleri için şirket kurulumu yapmaları gereklidir. Şirket kurulumu yapabilmenin en önemli unsuru ise resmi olarak gösterilebilecek bir adrese ihtiyaç duymalarıdır. İşte tam bu noktada sanal ofis devreye girerek işleri kolaylaştırmayı vadediyor.
Esnek çalışma alanı endüstrisinin bir parçası olan sanal ofis, girişimcilere ve şirketlere resmi bir adres sağlayan, pratik bir ofis kiralama yöntemidir.
İlginizi Çekebilir: Girişimler İşçi Gücünü Azaltmaya Devam Ediyor
Sanal Ofisin Avantajları Nelerdir?
Uygun ofis konutu aramak, ofis çalışanlarına ücret vermek gibi çeşitli masraflardan tasarruf ederek, size en uygun olan sanal ofisinizi yasal olarak kiralayarak sermayenizi doğru bir şekilde yönetme imkanı bulursunuz. Telefonlarınız hızlı bir şekilde size aktarılır böylelikle iş konuşmaları ve davetlerinizi hızlı bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
Geleneksel ofis kiralama yönteminde ofis araştırma sürecinden başlayıp, kurulumu ve aktif hale getirmek için haftalar boyu gereken iş gücü ve zamandan büyük ölçüde tasarruf ederek sadece yasallaştırma işini hallederek kolaylıkla bir ofise sahip olabilirsiniz. Şirketiniz ile ilgili postaları ve kargolarınızı yönetebilir, sizi ziyaret etmek isteyen misafirlerinizi kolaylıkla ağırlayabilirsiniz. Tüm elektronik ofisleri kullanabildiğiniz için tek bir adrese bağlı kalmadan dilediğiniz yerde acil kullanımlarda dahil olmak üzere belli limitlerde toplantı odası ve ofis kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.
Zaman zaman işinizin yoğunlaşması ve görevlerin birikmesi gibi ekstra ihtiyaç durumlarına yönelik size özel fiyatlarla saatlik, günlük, haftalık veya aylık olarak toplantı odası, etkinlik salonu kiralayabilirsiniz. Sanal ofis kiralama için herhangi bir meslek şartı bulunmuyor. Freelancerdan avukatlara, yaşam koçlarına kadar birçok meslek grubu bu hizmetten kolaylıkla faydalanabilir. Tüm bu avantajları baz aldığımızda sanal ofisin en önemli getirisinin prestij olduğunu görmekteyiz. Sanal ofis ile kurumsal bir atmosferin hakim olmasından dolayı müşterilerinizin gözünde profesyonel bir imaj oluşturmanızda büyük destek sağlar.
Sanal Ofisin Dezavantajları
Sanal ofislerin fiziki ofislere oranla faydası her ne kadar sayılamayacak kadar fazla olsa bile nadir durumlarda geleneksel ofise de zaman zaman ihtiyaç duyulabiliyor. Yapılan işin yöntemine göre değişiklik gösterdiği bazı durumlar dezavantaj durum oluşturabilir.
Gerçek hayatta hallolması gereken projeler için ekipçe çalışmaların yüz yüze olarak aktiflik sağlanarak gerçekleştirilmesi sanal ofise oranla daha kolay hallolduğu bir gerçek. Sosyal ortamlardan uzak kalarak motivasyon problemi ortaya çıkabilir.
İletişim kopuklukları fiziki ofise oranla daha çok yaşanacağından, verimli iş oluşturamama sonucu yaşanacak bazı aksaklıklar sorun yaşatabilir. Tüm bu dezavantajlar sebebiyle, sanal ofisler ile anlaşmadan önce faaliyet gösterdiğiniz alan ve işlerin yürütülme şeklini iyi bir şekilde organize etmeniz gerekmektedir.
Türkiye'de Sanal Ofis Hizmeti Veren Bazı Şirketler
Ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde önemli konumlarda çok ciddi sayılarda sanal ofis hizmeti veren şirketler ve ajanslar bulunuyor. Bunların arasından ilk sırayı eOfis alıyor. İstanbul, İzmir, Gaziantep, Ankara illerinde olmak üzere 19 farklı lokasyon seçeneği sunuyor. 2006 yılında faaliyete başlayan Plaza Cubes ise 34 ülkede 800 farklı lokasyonda kullanıcılara ofis hizmeti sunuyor. İşinizi küresel boyuta taşımak isteyenleriniz için Plaza Cubes kaçırılmayacak fırsat olarak görülüyor. Brüksel'de kurulan Regus' un , 120 ülkede 3000'in üzerinde iş merkezi bulunuyor. Şirketin Türkiye'de de önemli lokasyonlarda hizmet verdiği ofisleri mevcut. 2008 yılında Türkiye'de hizmet vermeye başlayan SwissOffices, İstanbul'da ve İsviçre'nin önemli merkezlerinde aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Maya Center, Esentepe ,Yapı Kredi Plaza ve Levent şirketin önemli bölgeleri arasında.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...