Eğitime erişim olanaklarını güçlendirmek üzerine dijital bir çözüm yaratmaya çalışan Save the Children Türkiye, Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından fonlanan; Mülteci Destek Derneği (MUDEM) ve Şişli Belediyesi ortaklığıyla yürütülen; “Mülteciler, Sığınmacılar ve Kırılgan Ev Sahibi Topluluktaki Çocuklar, Gençler ve Ailelerin Dayanıklılığının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında geliştirdiği, “Temel Girişimcilik E-Öğrenme Platformu”nun lansmanını gerçekleştirdi.
Save the Children Türkiye Yasal Temsilcisi Oben Çoban konuşmasında SCI Türkiye olarak dijital dönüşüme verdikleri önemin altını çizerken; “2 yıl önce başladığımız ve COVID-19 akut döneminde yüzde 85’lere çıkan dijitalleşme oranını, önümüzdeki dönemde de korumak ve tüm yararlanıcıların kolaylıkla erişebildiği bir sistemi hayata geçiren ilk ülke ofisi olarak dijital dönüşümümüzü tamamlamayı hedefliyoruz.” sözlerini kullandı.
Oben Çoban'ın konuşmasının ardından proje hibesiyle kendi işini geliştirme fırsatını yakalayan Alaa Yunus'un videosu gösterildi.
Video gösterimi ardından, Proje Yöneticisi Afşin Evren projeye ve eğitim programının kullanımına dair sunumunu gerçekleştirerek, genç girişimci adaylarının katkılarıyla geliştirilen platformda temel girişimcilik bilgilerini ve başarılı bir işletme kurmanın adımlarını gerçek hayat hikayeleriyle, interaktif ve eğlenceli bir şekilde sunulmasına özen gösterildiğini ifade etti.
İş fikri olan ya da sahibi olduğu işi geliştirmek isteyen girişimcilerin Temel Girişimcilik Eğitimi Platformu’na ücretsiz bir şekilde ulaşabileceğini ekleyen Evren, bu sayede uzun vadede istihdama katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.
"Evden Globale Girişimcilik"
Proje sunumunun hemen sonrasında, Galata Business Angels Genel Sekreteri Ata Uzunhasan’ın moderasyonuyla "Evden Globale Girişimcilik" adlı panel geçilirken panelin ilk konuşmacısı EKA Global Kurucusu ve Galata Business Angels Yönetim Kurulu Üyesi Arif Akdağ oldu. Akdağ, yatırım kararının verilmesinde girişimcinin ve ekibinin önemine vurgu yaparken, parayı fikrin de ötesinde, aslında girişimciye emanet ettiklerinin altını çizdi.
Arif Akdağ'ın ardından paneldeki diğer bir konuşmacı ise Save the Children Türkiye Geçim Kaynakları Uzmanı Bülent Yüce oldu. Yüce, sözlerinde girişimde; kar beklentisi, müşteri, ürün/hizmet, satış, rekabet, gelir, gider gibi kavramlarının aynı anlama geldiğini vurguladı.
Panel, soru cevap bölümü ile sona erdi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...