Android cihazının hafızasını artırmak isteyen kişiler SD kartlarını dahili hafızaya çevirebilmektedir. Siz de böyle bir sorun ile karşı karşıyaysanız yazımızı okuyarak bu işlemi nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. SD kartlarını dahili hafızaya çevirme işlemi ilk olarak Android 6 ile başlamıştır. Dahili hafızasında sorun yaşayan kişiler için bulunmuş olan bu sorun ile cihazınızı daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer yüksek kapasiteye sahip bir SD kartınız varsa ve dahili depolama alanına çevirmeniz mümkündür.
Özellikle Android cihazlarda yaşanan düşük RAM veya dahili depolama alanı sorunu, son çıkan amiral gemisi cihazlarda bulunmasa da düşük ücretli Android cihazlarda hala bu problem devam ediyor diyebiliriz. Yeni çıkan akıllı telefonların yüksek ücretleri insanları daha düşük bütçeli cihazlara mecbur bırakması bu sorunun devam etmesine sebep olmaktadır. Düşük hafıza sorunu cihazlara yüklenen uygulamalardan çekilen resimlere pek çok şeyi etkilemektedir. Kimse telefonundan devamlı olarak düşük hafıza uyarısı almak istemeyeceği için bu problemi çözecek ufak ama etkili yöntemleri denemekte fayda var.
SD Kart Nasıl Depolama Alanı Olarak Kullanılır?
Çoğu telefon ilk olarak alındığında, SD kart depolama alanı olarak kullanılmamaktadır. Aşağıda anlatacağımız yöntemde hafıza kartı bilgisayar üzerinde biçimlendirilerek dahili depolama alanı olarak kullanılmaya başlanabilmektedir. Çoğu Android cihazdan da yapılabilen bu biçimlendirme işlemi bilgisayardan farklı bir şekilde yapılarak SD kartın dahili hafızaya çevrilmesini sağlamaktadır. Bunun için "ADB programı, ADB sürücüleri ve cihazın Hata Ayıklama" özelliklerinin açılması gerekmektedir. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?
Hafıza Kartınızı Dahili Depolama Alanı Şeklinde Nasıl Biçimlendirebilirsiniz?
Bu işlemleri bitirdikten sonra sadece SD Kart kimliğinizi öğrenmelisiniz. Ardından aşağıda bulunan kodu, komut işlemi penceresine girmeli ve SD kart kimliğinizi not etmelisiniz.
"adb shell sm list-disks"
Evet! Son adıma geldik. Şimdi SD kartı biçimlendirmeliyiz. Bunun için "adb shell sm partition disk:179.128 private" kodu CMD ekranına girerek enterlamalısınız. Bu noktada iki seçenek ile karşı karşıyasınız. SD kartınızın belli bir kısmını dahili hafıza, belli bir bölümünü ise kart hafızası olarak ayarlama şansına sahipsiniz. Cihazınızda yaşadığınız eksikliğe bağlı olarak bunun seçimini kendiniz yapabilirsiniz. Hafıza kartınız size yeterli geliyorsa yine CMD ekranına "adb shell sm partition disk:179.128 mixed 50" yazarak hangi hafızayı ne kadar kullanmak istediğinizi seçebilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...