Sesleri doğal şekilde algılayıp TÜBİTAK destekli yerli işitme cihazı kamuoyuna tanıtıldı. Yeni milli işletme cihazımız şarj edilerek kullanılıyor. İşitme cihazlarının üretimini yapan bir firma, Beyoğlu’nda “Transducers in the ear (Tie)” isimli ürünü tanıttı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, geliştirmiş oldukları cihaza yönelik basına yönetimli açıklamalarda bulundu. Ağaç’a göre geliştirmiş oldukları cihaz, dünya çapında bir yenilikçi teknolojiyi temsil ediyor. Diğer işitme cihazlarından farklı olarak tüm ses kaynaklarıyla bağlantı oluşturabiliyor.
Mehmet Emin Ağaç’ın Yerli İşitme Cihazı Açıklamaları
Mehmet Emin Ağaç; sesi hemen algılayıp ileten yerli işitme cihazı için birçok açıklamada bulundu. Ağaç’a göre yeni milli işitme cihazımız; “beyin dostu”! Hatta açıklamalarında radyonun çalışma şeklinden örnek vererek geliştirdikleri cihazı anlattı. “Bir radyonun frekans kanalında hışırtı olduğunda hemen kapatılır. Ancak bu cihazla hışırtı gibi bir durum söz konusu değil. Seslerin tümü doğal sesten oluşuyor.”
Ağaç, Tie’i diğer cihazlardan ayıran diğer özelliklerinden de bahsetti. Geleneksel işitme cihazlarında hoparlör mikrofonunun kulak arkasına takıldığına değinerek bu durumun kulak kepçesi fonksiyonlarını kaybettirdiğini söyledi. Başarılı yönetici sözlerine şöyle devam etti: “İşitme cihazı kulak arkasına takıldığında gelen sesler beyne rahat iletilmez. Sonucunda yüksek frekansların kaybolduğunu belirterek kendi cihazlarının bu açıdan çok rahat kullanımını olduğunu da aktardı.” Tie; rüzgar ses ve hışırtısını aşağıya çekiyor. Gürültülerde ortalama 22 desibell, aşağıya çekilerek kelimelerin kolay anlaşılması sağlanıyor. Burada sesleri kolay algılamak için ünsüz harfleri güçlendiriyor. Geniş frekansta sesleri aktaran bir cihaz olma özelliği taşıyor. Geleneksel cihazlarda cihaz kulak kepçesine takıldığı için yerli işitme cihazı Tie’deki özellikler yok. Ayrıca Tie, diğer işitme cihazlarına kıyasla kulağa daha hızlı alışıyor.
Yerli İşitme Cihazı 50 Ülkeye İhraç Ediliyor!
Yerli işitme cihazı, pil değişimi olmadan çalıştığı için çevre dostu olarak tabir ediliyor. 3 saat şarj edildiğinde ortalama 18 saat kullanılabiliyor. Cihaza ait şarj ünitesine koyulduğunda kolayca doluyor. 3 parça şeklinde dizayn edilen cihaz, tamire ihtiyaç duymuyor. İşitme merkezi bozulan parçayı hemen değiştiriyor. Cihazda problem olduğunda teknik servis sonuçlarını beklemeye gerek yok.
Kullanım ömrü uzun olan cihazın maliyeti düşük. Tie ABD’de patent alarak dünyaya ihraç edilmeye başladı. Dünyanın 3 kıtasına ihraç edilen cihaz, devamlı geliştiriliyor. Firma, şu an cihazın 3. neslini çıkarma çalışmalarına başladı. Cihazın 1. ve 2. versiyonları dünyanın 50 ülkesine ihraç ediliyor. Cihazın üçüncü versiyonunun da bir ya da 2 ay içerisinde dünyanın 50 ülkesine ihraç edilmesi bekleniyor. Firmanın başarılı yöneticisi Ağaç, cihazın birinci ve ikinci versiyonlarının Türkiye’de birçok kişi tarafından kullanıldığını özellikle vurguladı. Yerli işitme cihazının tanıtımının yapıldığı toplantıya İşitme Engelli Bireyler Eğitim Vakfı (İÇEV) Hentbol Takımı oyuncuları da katıldı.
Peki, bizler için gurur ifade eden bu yerli işitme cihazı Tie hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki yorum kısmında belirtebilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...