Dijitalleşmenin hızla arttığı günümüzde siber güvenlik de öne çıkan bir konu olmayı başardı. Siber suçlarda yaşanan artış kişilerin ve şirketlerin bu bakımdan önlem almaya başlamasına sebebiyet verdi.
Yapılan araştırmalar, çalınmış kimlik bilgilerinin, dijital veri hırsızlıklarının yüzde 20’sine karşılık geldiğini gösteriyor. Bu yüzde 20'lik grubun için de ise parasal olarak en çok zarara yol açan siber suçlar yaşanıyor. Raporlara yansıyanlar detaylar ise iç tehditlerin şirketleri 2021’de 4,61 milyon dolar kayba uğrattığını ortaya koyuyor.
Türkiye’nin lider Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) yazılım üreticisi olarak siber güvenlik alanında çözümler sunan Kron; kurum, kuruluş ve bireylerin siber güvenlikle ilgili doğru bildikleri 5 yanlışı açıkladı.
Yüzde 100 Güvenlik Sağlama
Yüzde yüz güvenlik hedefi gerçekçi bir hedef değildir. Siber güvenlik çözümlerinin ana amacı riski azaltmak veya saldırı sonrası hazarı minimuma indirmektir. Veri güvenliğini tek bir program veya kurumsal yazılımla sağlamak mümkün olmadığından bu konuda yüzde yüz güvenliğin sağlanamayacağını anlatmak ve bu konuda tüketicileri bilinçlendirmek siber güvenlik için en önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor.
Güçlü Bir Parola Korunmak İçin Yeterlidir
Basit parolalar yerine güçlü kombinasyonlardan oluşan parolalar daha korunaklıdır ve her zaman tercih edilmelidir. Ancak güçlü parolaya sahip olmak kesin bir koruma sağlamaz. Çünkü güçlü kombinasyonlardan oluşan parolalar kötü niyetli kişilerin eline geçebilir. Bu yüzden sıklıkla şifre değiştirmek ve iki adımlı kimlik doğrulaması gibi önlemlerin alınması daha güçlü koruma sağlamanın en etkili yöntemlerindendir.
Küçük Şirketler Siber Saldırıya Uğramaz
Küçük şirketler, kendilerinin hedef alınmak için çok küçük olduğunu ve saldırganların ilgilerini çekecek bir varlığı olmadığını düşünür. Gerçekte ise durum tam tersidir. Siber saldırganlar bu gerçeği bildikleri için kolay bir av olarak küçük şirketleri hedef alırlar.
Anti-Virüs Yazılımı Güvenlik İçin Yeterlidir
Anti-virus programları temel güvenlik gereksinimleri için önemlidir. Ancak tek başına güvenliği sağlamak için yeterli değildirler. Bu programlar yaygın olarak kullanılan yöntemlere karşı koruma sağlarlar.
Tehditler Her Zaman Dışarıdan Gelir
Siber saldırılar her zaman dışardan gelmezler. Dıştaki tehditler kadar iç tehditlerde önemlidir. İç tehditler şirketten maddi kazanç elde etmek isteyen veya şirketten intikam almak isteyen çalışanın kasten bu yola başvurmasıyla gerçekleşebilir. Siber güvenlik alanında eğitimsiz biri ayrıca bilmeden şirketini zor durumda bırakabilir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...