Hayvanlara yardım eli uzatmak hepimiz için bir görev niteliğinde. Yardıma ihtiyaç duyan bir hayvan gördüğümüzde genelde nasıl bir yol izleyeceğimiz ve ne yönde bir yardımımızın dokunabileceğini kestiremiyoruz. Kalabalık şehirlerde sokak hayvanlarına yardım etmek daha içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Helpimal, sokak hayvanlarına en hızlı şekilde yardım edilmesi amacıyla geliştirildi.
[caption id="attachment_20231" align="alignnone" width="1280"] helpimal-www.startupteknoloj.com[/caption]
Hayvanları beslemek, hastalıklarını gidermek ve kısırlaştırmak için şehir belediyeleri ve yardım kurumları yardımlarını esirgemese de bu çaba ne yazık ki sayısı oldukça fazla olan sokak hayvanları için yeterli olamayabiliyor. Tam olarak bu sorundan yola çıkılarak hayata geçirilen Helpimal, sevimli dostlarımızın en iyi yaşam koşullarında yaşaması için uğraşıyor.
Helpimal Sokak Hayvanlarına Nasıl Yardım Ediyor?
Birçok sorunu gözlemleyen kurucular, sokak hayvanlarına gerekli yardımın tespit edilip en hızlı şekilde giderilmesi için yardım ulaştırma fikri ile ortaya çıktı. Helpimal üzerinden çeşitli kategorilerde yardım bildirimi oluşturarak yakınınızdaki hayvanseverlere acil olan yardımı kısa bir sürede bildirebilirsiniz. Yapılabilecek bildirimler, yaralı ve kayıp hayvanlar, mama desteği ve yuva edindirme gibi bildirimleri kapsıyor.
Helpimal Kullanıcıları Eğlenceli Motivasyona Sahip
[caption id="attachment_20233" align="alignnone" width="2560"]
helpimal-gorevler-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Kurucular, uygulamadaki her ayrıntıyı detaylı düşünmüş gibi görülüyor. Uygulamayı inceleyenler veya kullanmak isteyenler uygulamada ‘günlük görev’ kısmına denk gelmiş olabilirler. Bu bölüm hayvanseverlerin katılabileceği düelloları kapsıyor. Bu düelloları kazanmanız takdirde sokak hayvanları için birçok hediye kazanabiliyorsunuz. Helpimal, düellolarda verilen hediyeler hakkında bir tedbir de geliştirmiş.
Düellolara katılan ve kazanan kişiden kazandığı hediye ile birlikte hayvanlara yardım ederken bir video ya da fotoğraf içeren bir gönderi istiyor. Örneğin; hayvanlar için mama kazanmış yarışmacının sokak hayvanlarını beslerken bir fotoğraf veya video paylaşmasını istiyor. Eğer bir kişi bu prosedürü uygulamamışsa maalesef bir sonraki düelloyu kazanmış bile olsa ödülden faydalanamıyor.
Platform Yardım Kuruluşlarının Yükünü Azaltmayı Hedefliyor
[caption id="attachment_20234" align="alignnone" width="1200"]
helpimal-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Sokak hayvanlarına yardım eli uzatan kuruluşların olduğundan bahsetmiştik. Helpimal, bu yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Birbirini tanımayan birçok hayvanseveri bir araya getirmeyi hızlandırarak acil durumlara en hızlı müdahaleyi yapabilmek için iş birliği imkanı sunuyor. Belediyeler, veteriner ve hayvanseverler arasındaki koordinasyonu sağlıyor da diyebiliriz. Tüm bunları yaparken ilk hedefi sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam geçirmeleri oluyor. Hayvanseverlere bildirim göndermek veya yardıma ihtiyacı olan bir sokak hayvanı için yardım bildirimi almak isterseniz konumunuza izin vermeniz gerekiyor.
Helpimal Market Girişimi ile Finansman Sorunu Çözülecek
2020 yılında İlker Kesici ile Ecesu Olgun tarafından kurulan girişim, ekibinde birçok mesleğe mensup çalışanlar barındırıyor. Şu an 6 kişiden oluşan ekip büyüme yoluna gitmeyi düşünüyor. Platform, kullanıcıları ile buluştuğu günden bu yana 10.000’den fazla indirmeye ulaştı ve kullanıcıları geribildirimleri oldukça iyi. Bu iyi yorumlara rağmen Helpimal ne yazık ki bir yatırım almadı fakat kurucuların bu yönde gelecek planları mevcut. Girişim Helpimal Market ile bünyesinde pazar yeri oluşturmayı planlıyor. Bu e-ticaret platformu sayesinde satışlardan komisyon alma yöntemi ile gelir elde edebilecekler. Bu planın yanı sıra aslında bir nevi müşteri sağlanan veteriner ve belediyelere de abonelik ücretini gündeme getirmeyi planlıyorlar.
Helpimal girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...