Pandemi dönemi her şeye yeni bir bakış açısı getirdi, var olan düzen bizim bile öngöremediğimiz şekilde rotayı başka yollara çevirdi. Peki, gönüllülük bu noktada nereye geldi? Dijital gönüllülük (e-Gönüllü) mümkün mü? Mümkünse nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevapları burada!
Sizi ve programınızı tanımak isteyenlere kendinizi kısaca nasıl anlatırsınız?
e-Gönüllü pandemi döneminde kurulmuş bir sosyal girişim. Her ne kadar pandemi döneminde desek ki fikir oluşumu öğrencilik yıllarıma dayanıyor. Peki ne yapıyoruz? Sunduğumuz dijital yönetim sistemimiz ve teknoloji iş birliklerimiz ile STK’ların dijitalleşme sürecine katkı sağlıyoruz.
Hangi alanlarda e-gönüllüler arıyorsunuz?
‘’Sınırları ortadan kaldıran dijital gönüllülük sistemi’’ mottosuyla çıktığımız bu yolda bizler için hiçbir şeyin sınırı yok. Bünyemizde 40+ e-STK’larımız mevcut. TEGV, WWF Türkiye, Buldan Vakfı gibi hepsi farklı alanlara hizmet eden ve gönüllü ihtiyaçları olan STK’lar. Bu ihtiyaçlarına ve talebine göre değişiyor. Ancak örnek verecek olursam; gönüllü çizerler, çeviri, sosyal medya desteği gibi konularda ilanlarımızı sıkça görebilirsiniz.
[caption id="attachment_12075" align="alignnone" width="320"]
e-gönüllünün- kurucusu[/caption]
Şu an yaklaşık kaç e-gönüllü üyeniz bulunmakta?
Yaklaşık 1000+ e-Gönüllümüz bulunmakta. Her geçen gün artarak devam ediyor. Her gün çok farklı yaş aralığından, meziyetten kişilerle tanışıyoruz.
Ortaklarınız veya bu program için beraber çalıştığınız kuruluşlar kimler/nelerdir?
Şu an hali hazırda; raklet, sertifier, paraşüt, zeo gibi 15+ şirketle teknoloji iş birliklerimiz
bulunmakta. İş birliğimiz kapsamında servis sağlayıcı konumuna geçerek teknoloji şirketlerinin hizmetlerini bünyemizde bulunan STK’lara indirimli bir şekilde sunmalarını sağlamaktayız. İki taraflı da kazan-kazan ilişkisinde bir model düşünebilirsiniz.
e-Gönüllü aracılığı ile birçok STK teknoloji hizmetlerine indirimli ulaşırken teknoloji şirketleri de iş birliğimiz doğrultusunda birçok STK’ya tek bir platform üzerinden ulaşabilmekte.
Partnerlik sağlamak isteyen teknoloji şirketlerinde de ortaklık enerjisine ve hizmetlerin
STK ihtiyaçları ile uyumuna dikkat etmekteyiz.
Sivil toplum kuruluşlarının dijitalleşmesi gönüllülük alanında ne gibi bir gelişme sağlayabilir?
Dijitalleşen dünyada her şey değiştiği gibi biz de gönüllülüğün dijitalleşmesine katkı sağlıyoruz. Maddi imkan, zaman gibi unsurları da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun zaman ve mekan fark etmeksizin tek tıkla dilediğiniz saatte gönüllülük yapabilirsiniz. Yakın gelecekte olmasını umduğumuz ve ön gördüğümüz şey ise ülkelerarası gönüllülük faaliyetleri yapabilmek.
Sizce kimler e-gönüllü olmalıdır?
Bizlerin hiçbir kıstası yok. Yaşınız, mesleğiniz, konumunuz neresi olursa olsun gönüllülük yapabilirsiniz. Bir şeyleri dert edinmiş ve bunlar için çözüm arayan herkes e-Gönüllümüz olabilir.
E-gönüllü olmak isteyenler size nasıl ve nereden ulaşabilir?
Buraya kadar röportajımızı okuyan herkese çok teşekkür ederiz. Bizlere talep ettiğiniz her türlü mecradan ulaşabilirsiniz.
merhaba@egonullu.com mailimizi kullanabilirsiniz. Ek olarak röportajı okuyan herkesi mutlaka
https://egonullu.com/ sitemizi ziyaret etmesini tavsiye ediyoruz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...