Yeni bir araştırma, bir kişinin durumu gibi sosyal medya paylaşımlarının bazı yanlış anlamalara yol açabileceğini ortaya çıkardı. Bunun nedeni nedir? Birçok sosyal medya gönderisinin bağlamdan yoksun olması ve gönderileri görüntüleyen kişilerin o kişiyi farklı bir açıdan görmesidir. Ayrıca araştırma, bir kişinin sosyal medya paylaşımlarını gören kişilerin, o kişinin kişisel hayatını paylaşmaya açık olduğunu ve özgüveninin düşük olduğunu düşündüğünü, bu nedenle sosyal medyada paylaşım yaptığını gösterdi.
Araştırmacılar için belirtelim. İnsanların sosyal medya paylaşımlarından bir kişinin kişiliği ve hayatı hakkında tahminde bulunup bulunamayacağı sorusunu ortaya çıkardı. Bunun cevabı hayır. İnsanların bir kişi hakkında Facebook statüsünden algıladıkları, o kişinin gerçek hayattaki algısından farklıdır. Sık sık hayatlarına dair paylaşımlar yapan kullanıcılar, kendilerini sosyal medya paylaşımlarından farklı algıladıklarını belirtiyor.
İlginizi Çekebilir: İşte İş Dünyası için Sosyal Medya Kullanımının Mevcut Durumu!
Bu Anket, 158 Lisans Öğrencisini Bir Araya Getirdi
Bu anketin ekibi 158 lisans öğrencisini bir araya getirdi. Onlara da dışa dönüklük, bağımsızlık, karşılıklı bağımlılık, açıklık ve özgüven gibi farklı özellikler hakkında sorular sordular. Ayrıca son 20 Facebook durumlarını göstermeleri istendi. Durumlar iki grup tarafından incelendi. Bir grup resimleri, bağlantıları ve diğer multimedya formatlarını incelerken diğer grup yalnızca metni inceledi. Bahsettiğimiz bu çalışma, izleyicilerin kullanıcılar hakkında, kullanıcıların kendileri hakkında sahip olduklarından farklı bir algıya sahip olduğu sonucuna varmıştır. Örneğin pek çok kullanıcı, izleyiciler kendilerini açık görürken kendilerini açık bulmadıklarını ve özgüvenlerinin düşük olduğunu söyledi. Birçok kullanıcı da sosyal medyayı kullanmalarının asıl nedeninin bireylerle bağlantı kurmak olduğunu söyledi.
Kullanıcıların yalnızca multimedya güncellemelerini gözlemleyen grup, kullanıcıların kendileri hakkında sahip oldukları görüşlere benzer görüşlere sahipti. Bu, kullanıcıların bunları metin yerine görseller ve diğer multimedya biçimleri biçiminde daha doğru bir şekilde sunması anlamına geliyor. Böylece izleyiciler, metin yoluyla kullanıcılar hakkında algıladıklarından daha doğru algılıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...