Yazımızda bahsedeceğimiz startuplar için altın tavsiyeler sayesinde ortaya başarılı işlerin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Startuplar için inandıkları ve hayata geçirmek istedikleri projelerin hayata geçirmesi çok önemlidir. Bu projelerin hayata geçirilmesi için yatırımcı bulunması çok önemlidir. Warby Parker şirketi Ceo’su olan Neil Blumenthal startup tanımını şu şekilde yapmıştır; "Başarı ve çözüme ulaşma konusunda belirsizlikler olduğu halde problemlere özel çözümler geliştirilmesini sağlayan girişimlerdir. Startupların başarılı olması önündeki engellerin aşılmasına bağlıdır. Bundan dolayı startuplar başarılı olmak için aşağıda belirteceğimiz tavsiyeleri mutlaka dikkate almalıdır."
İlginizi Çekebilir: Başarılı Girişimcilerin 10 Alışkanlığı Nedir?
Startuplar için 10 Altın Tavsiye
Bir startup, kurmayı düşündüğü işi hayal ederken onun başarılı olmasını, ses getirmesini ister. Startup dünyasının olmazsa olmazı iniş ve çıkışlarla baş etmeye çalışır. Yüksek barındıran startup dünyasında başarılı olmak için adımların dikkatli atılması gerekiyor. Bu noktada aşağıda sıralayacağımız startuplar için altın tavsiyeler ile riskler minimuma indirilebilir. İşte startuplar için 10 altın tavsiye:
Doğru Ekip Kurulması
Startuplar işi kurmadan önce doğru ekip oluşturması gerekiyor. Bilgi birikimi yüksek kişilerden ekip oluşturulmalıdır. Kendini işe adayan tutkulu kişilerden oluşmalıdır. Tüm ekip işler iyiye gitmediğinde dahi bütünlük oluşturup onun için çalışmalıdır.
Pazarın İyi Şekilde Analiz Edilmesi
Startuplar iş kurma öncesinde mutlaka doğru Pazar araştırması yapmalıdır. Kurulması planlanan işin bütün dinamiklerinin detaylı araştırılması gerekir. Pazar araştırmasında bir startup şu noktaları ele almalıdır;
Bütçe Oluşturma
Startup başarısızlıklarının en büyük sebebi nakit yetersizliğidir. Güvenli, sağlam bütçeyle yola çıkan startuplar başarılı olur. Genellikle startuplar tarafından girişim başlangıç noktasında olduğu düşünülüp bütçe konusu arka plana atılıyor. Bu durumda startuplar hüsrana uğruyor.
Rekabet Analizinin Yapılması
Startuplar kurmayı düşündükleri işin rekabet analizini de çok iyi yapmalıdır. İş fikrini uygulamaya koymadan önce mutlaka rekabet analizi yapılmalıdır. Ürün/ hizmetleri farklı kılan noktalar ele alınmalıdır. Startuplar için altın tavsiyeler ele alındığında yaratıcılık ön plana alınmalıdır.
Güvenilir Ödeme Sistemi Seçilmeli
Startupların dikkat etmesi gereken diğer noktaysa ödeme sistemidir. Startuplar finansal açıdan kendilerini güvenli hissedebilmeleri için ödeme sistemini dikkatli seçmelidir. Startupları bazen finansal regülasyonlar çok zorlayabiliyor. Zorlayıcı durumun ortadan kaldırılması seçilecek ödeme sistemine bağlıdır.
Somut Verilerle Hareket Edilmeli
Startup dünyasına adım atan atarken somut verilerle hareket etmek sizin için daha faydalı olacak. Somut veriler doğrultusunda startup kendini açıklayarak geleceğe yönelik planlarını belirlemelidir. Belirttiğimiz bu yöntem sayesinde kamuoyunun gözünde güvenli imaja sahip olabilirsiniz.
İş Fikrinin Test Edilmesi
Bir ürün/hizmetin tasarlanıp geliştirilmesi çok kolaydır. Fakat onun tutulması en zor olandır. İş fikrini hayata geçirmeden önce mutlaka insanlarla istişare yapınız. İş fikrinize insanların nasıl baktığını belirleyip ona göre fizibilite değerlendirilmesi yapılmalıdır. İş fikrinin temel gereksinimleri ile işin tutması için gerekli tüm faktörler ele alınmalıdır.
İş Fikrinin Haklarını Güven Altına Alma
Startuplar fikir çok değerlidir. Onun için fikirlerin başkalarının eline geçmesi ve kullanılmasına karşılık hukuki olarak güvenceye alınması hayati önem taşıyor.
Yatırım Alma Sürecinde Sabırlı Olma
Startuplar için yatırım süreci çok önemlidir. Startupların iş kurma sürecinde aldığı tüm kararlar büyük öneme sahiptir. Süreci sabırlı şekilde yürütmek gerekir. İş için alınacak doğru yatırım, çalışmaların düşünülenden daha kısa zamanda ilerlemesini sağlar.
İçerik Üretimi
Startuplara önereceğimiz son tavsiyeyse içerik üretimiyle ilgilidir. Startuplar girişimlerini; blog yazıları, podcast ve videolu röportajlarla daha iyi tanıtabilirler. Girişimin güçlü imaja sahip olması belirttiğimiz içerik üretimi yöntemleriyle bağlantılıdır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...