Günümüzde kira fiyatlarının artışı insanları ev arkadaşı bulmaya ve evlerini ortak kullanmaya itiyor. Ev arkadaşı arayan kişileri bulmanın maalesef ki kolay bir yolu yok. Roombadi, burada ev arkadaşı arayan insanların imdadına yetişiyor. Biz de sizler için Roombadi'nin kurucu ortaklarından olan Bahatdin Öktemer ile röportaj yaptık. Gelin lafı daha fazla uzatmadan röportajımıza geçelim.
İlginizi Çekebilir: Üniversitelilerin Hayatını Kurtaracak Uygulama: Roombadi
Roombadi’nin Kuruluş Hikayesi Nedir?
Bir çok kişi gibi ben ve ortaklarım da öğrenciliğimizde ev bulmakta çok zorlandık. Ev bulsak kirası fazlaydı, evi bir kişiyle tutmaya çalışsanız ihtiyaç anında kimseyi bulamıyorsunuz. E birini buldunuz diyelim anlaşabilecek misiniz? gibi bir çok soru ortaya çıkıyordu. Son yıllarda yaşadığımız ev kiralarındaki olağanüstü artış da barınma problemine ek zorluklar getirdi. Birebir bizim de yaşadığımız ihtiyaçlar ve içinde bulunduğumuz dönemdeki ev bulma problemleri bizi bu uygulamayı hayata geçirmeye itti.
Uzun bir zamandır içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda hızla artan konut kiraları sebebiyle uygun fiyatlı ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Ev kirasını paylaşmak isteyen veya evi olup da masraflarını bölüşmek, kredisini hafifletmek isteyen kişiler için bir çözüm üretmek istedik. Yaklaşık 2 aylık bir süreçte Android ve iOS uygulamalarımızı hazırlayıp hızlıca uygulamanın en sade hali ile markete çıktık.
Roombadi Ekibi Kaç Kişiden Oluşuyor?
Ben dahil 4 kurucu ortaktan oluşuyor. Hepimizin uzman olduğu alanlar farklı; iş geliştirme, tasarım, pazarlama, yazılım alanında uzmanlaştığımızdan hepimiz projeye farklı katkı sağlayarak işi en iyi şekilde geliştirmeye çalışıyoruz.
Roombadi Girişimi Nasıl Tepkiler Alıyor?
İçinde bulunduğumuz dönemden ve ihtiyaca cevap vermesinden dolayı çok güzel tepkiler alıyoruz. Kısa sürede eriştiğimiz kullanıcı sayısı bizim için en güzel tepki aslında. Demek ki gerçekten böyle bir ihtiyaç vardı ve insanlar Roombadi sayesinde buna çözüm bulabiliyor.
Girişimin Şu Anki Önemi Nedir?
Roombadi kullanıcılarına yarar sağlayan bir uygulama olmasının yanında barınma ihtiyacının çok yüksek sayılara ulaştığı bu dönemde sosyal sorumluluk projesi olarak da değerlendirilebilir.. Eve ihtiyacı olanlarla paylaşacak bir evi veya bir odası olanları bir araya getiriyor. Hızlıca gizli bir şekilde İletişim kurmalarını, aynı karakterde olan kişileri de eşleştirerek ev arkadaşları arasında uyumun olduğu uzun süreli ev paylaşımlarının olabileceği bir süreç oluşturuyor.
Girişimin Sağlayacağı Kolaylıklar ve Avantajlar Nelerdir?
Roombadi, evi olup yanına arkadaş arayanları ve kalacak ev arayanları bir araya getirerek ortak bir platformda buluşturuyor. Uygulama üzerinden listeleme yapabilen kullanıcılar, kriterlerine uyan kişilerle anlık mesajlaşabiliyorlar.
Roombadi genel olarak;
Girişim Yatırım Almak İçin Nasıl Çalışmalar Yapıyor?
Şu an için faz 2 geliştirmelerimiz devam ediyor. Tüm dünyaya açılabilmek, harita üzerinde arama yapabilme, kullanıcıların lokasyonlarını paylaşma gibi özellikleri sağlayacak altyapı geliştirmelerimiz devam ederken bir yandan da gelir modellerimizi devreye almak için çalışıyoruz. Eylül ortasına kadar yayınlanacak yeni özelliklerimiz sayesinde kullanıcılarımız daha yetenekli bir uygulamaya sahip olacaklar. Faz 2 çalışmalarımız tamamlandıktan sonra orta - uzun vadede yeni projelerimiz ile devam edeceğiz. Bu aşamada yani faz 2 tamamlandıktan hemen sonra muhtemelen Aralık - Ocak gibi yatırım konuşmaya başlayacağız. Henüz biraz erken olduğunu düşünüyoruz.
Girişim Şu An Kaç Kişi Tarafından Kullanılıyor?
Şu anda 6.000 civarı üyemiz bulunmakta. Uygulama üzerinden her gün 1.000’in üzerinde mesajlaşma gerçekleşiyor. 1 kullanıcının uygulamada kalma süresi ortalama 13 dakika. Günlük 800 civarı aktif kullanıcı uygulamayı kullanıyor.
Girişimin Faaliyete Geçmesinin Sebebi Nedir?
Günümüzde kira fiyatlarının artışı insanları ev arkadaşı bulmaya ve evlerini ortak kullanmaya itiyor. Ev arkadaşı arayan kişileri bulmanın kolay bir yolu yoktur. Türkiye’de bu süreç kötü kullanıcı deneyimi olan web siteleri veya anlık mesajlaşamadığınız sosyal medya grupları üzerinden yürümekteydi. Biz de bunun daha kolay bir yolu olması gerektiğini düşündük ve kullanıcıların uygulama üzerinden hızlıca mesajlaşabilmesi, aynı özelliklere sahip kişiler ile eşleşmesi, anlık bildirimler alabilmesi ve dünyanın her yerinde bu uygulamayı kullanması hedefledik.
Girişimin Geleceği Hakkında Planlarınız?
Co-living yanı sıra co-working gibi ortak, paylaşımlı tüm alanlarda olmak istiyoruz. Yol arkadaşı, ofis arkadaşı gibi yatayda birçok alana yönelmek istiyoruz. Ayrıca kira, aidat, depozito, faturalar gibi evde oturanların ortak ödediği giderlerin de uygulama üzerinden kolayca ödenmesini ve yönetilmesini hedefliyoruz.
Roombadi Tüm Türkiye’ye Ne Zaman Destek Verecek?
Bu sorunun şöyle sorulması daha doğru olurdu belki de. ne zaman dünyaya hizmet vereceğiz? Hali hazırda tüm ülkemizin 81 ilinden de kullanıcılarımız var. Yakın zamanda Kıbrıs’a da açılacağız. Bununla birlikte kısa sürede dünyaya açılma planları yapıyoruz. Öncelikle ev bulma problemlerinin çok fazla yaşandığı ve paylaşım ekonomisinin geliştiği Avrupa daha sonra da Kuzey Amerika ve Kanada olarak büyümemizi sürdüreceğiz.
Roombadi Avrupa’ya Açılacak Mı?
Geolocation altyapı geliştirmemizi Eylül’e kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bundan sonrası bizim stratejik olarak hangi ülkelere ne hızda açılmak istiyoruz kararımıza kalacak. Bu altyapı geliştirmesi sayesinde uygulama dil çevirilerini yaptığımız anda birçok ülkeye hizmet verebileceğiz.
Roombadi, İlerleyen Zamanlarda Airbnb’e Rakip Olacak Mı?
En temelde Airbnb’ye rakip olsak da aslında ayrıştığımız çok konu var. Airbnb genelde tatil amaçlı, kısa süreli kiralamalarda ve daha niş alanda kullanıcılara hitap ediyor. Biz barınma sorununa kalıcı çözüm üretmeye hatta ileride aidat, depozito, kira, fatura gibi giderlerin uygulama üzerinden toplanarak ilgili yere aktarılmasını da kapsayarak sürdürülebilir bir hizmet sağlamak istiyoruz. Temelde paylaşımlı olan tüm deneyimlerde (ev paylaşımı, ofis paylaşımı, yolculuk paylaşımı gibi) hizmet vermek istiyoruz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...