Yeni nesil iş ve ekonomi dergisi Strong Bosses'in yeni sayısında konuk, kurucumuz İsa Uysal'dı. Startup Teknoloji hakkında çeşitli bilgiler veren kurucumuz önemli açıklamalarda bulundu. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan haberimize geçelim...
İlginizi Çekebilir: StartupTeknoloji Girişimcilik Kampı Başvuruları Başladı!
İsa Uysal: 2024 Yılına Kadar İngiltere'ye Ofis Açmak İstiyoruz
Daha öncesinde pek çok girişimde bulunan İsa Bey StartupTeknoloji ile girişimler, startuplar ve teknoloji ile ilgili içerikleri okuyucularına aktarıyor.
Girişimcilik ekosisteminde maalesef bir kopukluk ve ayrışma görüyorum. Bu kopukluğu toparlama görevini bir platform olarak biz üstlenebiliriz diye açıklamalarda bulunan kurucumuzun röportajı şöyle devam ediyor:
İki yıl önce hayata geçirdiğiniz StartupTeknoloji şu an nasıl bir yerde, medya sektörü icindeki spesifik konumuz ne kadar dikkat çekti?
Odaklandığımız alanlar aslında girişimcilik ve teknoloji. Bu iki alanda her gün dünya üzerinde sayısız içerikler üretiliyor ve bu yeni medya kanalları üzerinden tüketiliyor. Biz de bu alanda işe gönül veren ortaklarımızla güzel işler yapalım istiyoruz. Bu ekosistemde henüz çok yeniyiz ama emin adımlarla büyümemizi devam ettirdiğimizi ifade edebilirim. StartupTeknoloji' yi çok yakında ses getiren haber ve içerikleriyle her mecrada duyabileceksiniz.
Daha önceki girişiminiz Cepte Tamir'de elde ettiginiz başarı ve altyapı StartupTeknoloji'yi nasıl besledi? Burası için hedefleriniz neler?
Ceptetamir benim için bir okul görevi gördü diyebilirim. Orada edindiğim tecrübe ve birikim müthiş. Bunun faydasınıher anlamda gördüm ve görmeye de devam ediyorum. StartupTeknoloji için hedeflerim, aramıza yeni katılan ortaklarımızla birlikte daha ayaklan yere basan bir hal aldı. Bu vesileyle, yola çıktıktan sonra hikayeme inanan ve desteklerini esirgemeyen yol arkadaşlarımdan da kısaca bahsetmek isterim. M. Fatih Kılıc; yurt dışında yasayan bir iş insanı. Avrupa ülkeleri ve dünyanın birçok ülkesinde inanılmaz network'u olan biri. Diğer ortağım İlker Elal'ı aslında girişimcilik ekosistemi yakinen ta
Son olarak, girişimcilere önerilerinizi alabilir miyiz?
Girişimciliğin erken evrelerinde "bir yıl içinde kurulan girişimlerin yüzde 98'i maalesef batıyor" sözünü çok duyduk. Ben artık bu kötü oranın değiştiğini düşünüyorum. İstatistiklere bakmak lazım ama bu batan ya da kapanan girişim oranı oldukça düştü diyebilirim. Ekosistem genişliyor ve kurumlarıyla birlikte gelişiyor. Yetişmiş insan sayısı günden güne artıyor. Bunların hepsi hem gençlerimiz hem de geleceğimiz açısından çok önemli şeyler.
Genç girişimci arkadaşlarıma ise tavsiyelerim şunlar olur: İlk andan itibaren, üniversiteden itibaren kendilerini bir kurumda yönetici veya beyaz yaka çalısan olarak hayal etmesinler. Kendilerini girişimci olarak yetiştirsinler. Bir girişimin illa kurucusu, fikir babası olmanıza gerek yok. Bir girişimde stajyer de olabilirsiniz, bir yazılımcı, bir grafik tasarımcı da. Bunların hepsi çok değerli. Eğer bir start-up kurduysanız hata yapmayacağım diye uğraşmak yerine, hata yapıp hızlıca doğrularıyla telafi etmeye çalışın.Bir de yola çıkarken yanınızda sizinle gerçekten zorlu yollar aşabilecek yol arkadaşları seçin. Tıpkı benim yol arkadaşlarım gibi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...