2022yılını 10 milyon dolarla kapatan organik giyim pazarı, 2023 yılında 200 milyar dolara ulaşacak. Organik giyim pazarı denildiğinde ilk yerel bebek ve çocuk giyim eşyaları akla geliyor.
Çocuklarınız için sürdürülebilir ve sağlıklı yaşam sunabilmek adına ebeveynlerin organik ürün talepleri markalar açısından önemli bir fırsata dönüşüyor.
Türkiye’de senede 1 milyonun üzerinde bebek dünyaya geliyor. CBME verileri ele alındığında 2022 yılında bebek ve çocuk tekstili pazarı 10 milyar dolarla kapandı. 2023 yılındaysa tahmini olarak 200 milyara ulaşması bekleniyor. Son dönemde ebeveynler daha bilinçli ürünler kullanmaya başladılar. Ebeveynler; sağlıklı ve sürdürülebilir yaşama yönelik organik ürünlere yöneliyorlar. 0 ile 3 yaş arasındaki bebekler için hazır giyimde nitelikli ürünlere olan talep çok artmaya başlamıştır. Organik giyim pazarı markalaşma sürecine girmiştir.
GOTS (Global Organic Textile Standart) Sertifikalı organik bebek ve çocuk ürünleri üretimi yapan Cigit Marka Direktörü Mert Eryılmaz konuya dair şu açıklamalarda bulunmuştur: “Çocuk giyim sektörü her daim büyümeye devam ediyor. Bu durum markalaşmak isteyenler için fırsat kapısı oluştururken, büyüyen pazarda ayakta kalabilmek için en iyi, en kaliteli ve en uygun fiyatlı hizmeti vermek gerekiyor.”
İlginizi Çekebilir: Aytunga Girişimi Hakkında Bilgi Edinmek İçin Kurucu Ortak Kani Fatih Turhan ile Röportaj Gerçekleştirdik!
Organik Giyim Sektöründe Büyük Sorumlulukla Çalışıyoruz
Cigit Marka Direktörü Mert Eryılmaz, Organik bebek ve çocuk giyimine öncülük yaptıklarını belirtti. Çalışmaları sorumluluk bilinciyle yürüttüklerini vurgulayarak 13 yıl önce ilk hizmet vermeye başladıkları zamandan söz etti. Laleli, Zeytinburnu ve Merter merkezlerinde toptan ürün satışlarına ağırlık verdiklerini söyledi.
2017 itibariyse strateji değişikliğine giderek perakendeye yöneldiklerini açıkladı. 2018’de Global Organic Textile Standart (GOTS) organik sertifika aldıklarını belirten Eryılmaz; Kahramanmaraş, Ankara, İzmir gibi pek çok şehirde mağazalarının olduğunu dile getirdi. Eryılmaz, müşterilerinin online kanallardan da ulaşabileceğini vurguladı. Pazar 2022 yılında 5 kat büyüdü. Sürekli gelişen bir sektörde hizmet vermenin haklı gururunu yaşadıklarını açıkladı. Organik giyim pazarı olarak 2023’teyse 10 kat büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Çocuk ürünlerine dayalı konsept mağazalarının yurtdışı ve yurtiçinde zincir halinde büyümeye devam edeceğini de aktardı.
%100 Kaliteli, Saf Çocuklara Yönelik Ürünler
Mert Eryılmaz, 2010 yılından bu yana sağlıklı, organik ve kaliteli ürünler sunduklarını belirterek ebeveynlerin içlerinin rahat olmasını istedi. Çocukların cilt sağlığı için organik ürünler çok önemlidir.
Organik giyim pazarı; sağlıklı kumaşlardan oluşan ürünleri içeriyor. Çocuk ve bebek giyim ürünleri tasarlanırken tüm süreçlerde akıllı maliyet yöntemi yaklaşımı benimseniyor. Böylelikle maliyet avantajından yararlanarak ürünlerin tüm çocuklara erişilebilir hale gelinmesi sağlanıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...