Kendini "Dropbox ve Pinterest'in buluşma noktası" olarak tanımlayan tasarımcılar için dosya yönetimi platformu hizmeti sunan Playbook düzenlenen A serisi yatırım turunda 18 milyon dolarlık büyük bir yatırım toplamayı başardı. Yatırım turuna ise Bain Capital Ventures liderlik etti. Tura ayrıca Abstract Ventures, Maple VC, Founders Fund, Black Ventures ve bireysel yatırımcı Elad Gill de iştirak etti.
CEO Jessica Ko, Google ve Opendoor'da tasarımcı olarak edindiği deneyimlerden sonra Playbook'u kurma kararı aldı. Tasarımcı olarak çalıştığı sırada Jessica, çalıştığı ekiplerin zamanlarının yaklaşık %90'ını Dropbox'ta geçmiş çalışmalarını aramak için harcadıklarını ve bunun da zaman ve para kaybına yol açtığını fark etti. Bütün bunlar üzerinde Jessica Ko, 2018 yılında uğraşmaktan bıktığı bu sorunu çözüme kavuşturmaya karar verdi ve çalıştığı Opendoor'dan ayrıldı.
Dropbox ve Google Drive'a Bir Alternatif
Jessica basitçe; Dropbox ve Google Drive'a bir alternatif olarak hizmet edecek yeni bir tür bulut depolama alanı oluşturmak istiyordu. Jessica'ya göre geleneksel bulut depolama şirketleri, marka tasarım ekiplerini ve serbest tasarımcıları başarısızlığa uğratıyor. Kafa karıştırıcı olan dosya paylaşım yapısı ve iç içe geçmiş klasörler, tasarımcıların bir nevi kaybolmalarına ve zaman kaybetmelerine sebep oluyor. Jessica, önceki çalıştığı işlerde tasarımcıların dosya yönetimi onlara çok fazla endişe verdiği için işi bıraktıklarını söylüyor.
Jessica ayrıca, geçmiş tecrübelerinde Dropbox veya Google Drive'da bir şey bulamadıkları için pek çok yeni fotoğraf çekimi yapmak veya sıfırdan yeni tasarımlar oluşturmak zorunda kaldıklarını, bunun da onlara ciddi vakit ve para kaybına sebep olduğunu ifade ediyor.
İlginizi Çekebilir: Estonyalı Tasarım Girişimi OCCO 750 Bin Dolar Yatırım Aldı
Uygun, Hızlı ve Kullanıcı Dostu: Playbook
Jessica Ko, bütün bu yaşadığı sorunlara bir dur demek adına, şirketin şu an CTO'su olan Alex Zirbel ile iş birliği yaptı ve 2020 yılında Playbook'u kurdu. Şirket, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Founders Fund liderliğinde gerçekleşen bir tohum yatırım turunda, 20 milyon dolar değerleme ile 4 milyon dolar yatırım toplamayı başardı. Jessica, Playbook'u serbest çalışanlar ve tasarımcılar için "kullanımı kolay" bir bulut depolama ve paylaşım aracı olarak tanımlıyor. Jessica'ya göre Playbook, "kuru bir dosya görünümünü Pinterest benzeri etkileyici bir galeriye dönüştürüyor". Ayrıca Playbook, sahip olduğu makine öğrenimi yapay zekası sayesinde, tasarımcıların görüntü içerikleri, metinler veya benzer görüntüler arasında kolayca arama yapabilmesine olanak tanıyor.
4 TB Ücretsiz Depolama Alanı
Tech Crunch'a göre firmanın sahip olduğu platformun dünya çapında serbest tasarımcılar ve yaratıcı ajans müşterileri de dahil olmak üzere 50.000'den fazla kullanıcısı bulunuyor. Bu geçtiğimiz yılın kullanıcı sayılarına oranla oldukça fazla gibi görünüyor. Ayrıca firma, ücret anlamında da oldukça kullanıcı dostu. Playbook, "yaratıcılığın asla depolama boyutuyla sınırlandırılmaması gerektiğine" inandığını söyleyerek, her kullanıcıya sonsuz kadar 4 TB ücretsiz depolama alanı sağlayan ücretsiz bir plan sunuyor.
Tech Crunch'a yaptığı açıklamasında CEO Jessica Ko, ilginç bir şekilde şirketin gelir modelini bulmaya yaklaşık dörtte bir uzaklıkta olduğunu ve asıl misyonlarının kullanıcıların ürünlerinden değer elde etmesi olduğunu söylüyor. Jessica Ko, bulut depolama hizmetinden para kazanmak istemediklerini, bunun zaten yapıldığını, kullanıcıların para kazanması üzerinden bir gelir modeli düşünüldüğünü söylüyor. Firma ayrıca, elde ettiği yeni finansman ile birtakım yeni işe alımlar yapmayı ve ekibini genişletmeyi planlıyor. Playbook'un şu an şu anda dokuz tam zamanlı personel ve beş yüklenici de dahil olmak üzere 14 çalışanı bulunuyor.
İlginizi Çekebilir: Metaverse Platformu Mytaverse 7,6 Milyon Dolar Yatırım Aldı
"Firma Soruna Farklı Açıdan Yaklaşıyor"
Yatırım turunu yöneten Bain Capital Ventures'ın ortağı Kevin Zhang, konu ile alakalı birtakım açıklamalarda bulundu. Zhang, firmaların yıllardır erişimi kontrol etmek, lisans uyumluluğunu sağlamak ve işlerinde kullandıkları görüntülerle ilgili diğer zorlukları çözmek için dijital varlık yönetimi araçlarını kullandıklarını söyledi.
Zhang, bu araçların yavaş, hantal ve genellikle yöneticiler tarafından ekiplere işlerini çıkmaza sokacak ve herkes için verimsiz olan geçici çözümleri teşvik edecek şekilde kullanıldığını, fakat Playbook'un tasarımcıların ve ekiplerinin günlük sıkıntılarına farklı bir açıdan yaklaştığını, bunun ise, tasarımcıların kullanmak isteyeceği zevkli bir deneyim oluşturmak için, arama, etiketleme ve organizasyon başlıkları etrafında detaylı ve ince özelliklere odaklanmayı sağladığını ifade etti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...