Teknoloji devi Apple, LG ile dev bir lisans anlaşmasına imza attı. Günümüzde teknoloji alanında lisansın ve lisans anlaşmalarının önemi çok fazladır. Bu bağlamda yapılan bir anlaşmada Apple, yaklaşık 600 milyon dolarlık lisans bedeli konusunda LG ile anlaştı ve adeta servet ödedi. Oldukça ses getiren bu anlaşma, teknoloji camiasında en çok konuşulan konular arasına kısa sürede girmiş gibi duruyor.
Apple ve LG, uzun vadeli bir patent anlaşması konusunda anlaştılar. Nisan ayında bu patenti alan LG, müşterisinin kim olduğunu ise söylemedi. The Elec'in haberine göre, bu lisans ücretinin ödemesini yapan iki şirket bulunuyor ve bunlardan birinin Apple olduğu vurgulanıyor. Lisans ücretinin geri kalanını da başka bir şirketin ödediği söyleniyor. Bunun yanı sıra, Apple'ın hangi patentler üzerinde anlaştığı ise hala belirsizliğini koruyor.
İlginizi çekebilir: M2 İşlemcili MacBook Modelinin Üretim Tarihi Ortaya Çıktı
Güney Kore Merkezli LG'nin Bu Alandaki Faaliyetleri
Güney Kore merkezli LG artık akıllı telefon pazarında resmi olarak yer almasa da şirket telif ücreti almayı sürdürüyor. Günümüze kadar firma pek çok kayda değer patent de aldı. Aldığı çeşitli patentlerin yanı sıra şirketin, Apple'ın çıkması büyük bir merakla beklenen iPhone 14 ekranlarını da ürettiği söylenmektedir. Bu söylentilerin ışığında LG ile Apple güncel olarak da işbirliğine devam ediyor.
Uzun Dönemli Bir Patent Anlaşması
Bunların dışında Apple ve LG’nin on yıla kadar bir patent anlaşması imzaladığı da söylenenler arasında. İkili arasındaki işbirliği haberlerinin sayısının artmaya devam ediyor ve böylece LG, Apple’ın önde gelen ve güvenilir ana tedarikçisi olmaya emin adımlarla devam ettiği görülüyor. Bu patent anlaşmasının süresi de bunu kanıtlar nitelikte duruyor.
Etkileri Kısa Vadede Değil, Uzun Vadede Belli Olacak
Böylece Apple ile LG arasındaki bu işbirliğinin yansımalarını bazı Apple ürünlerinde görebilmemiz mümkün olacak. Apple üreteceği ürünlerde daha çok LG patentlerini kullanacak ve böylece ortaya yeni ürünler çıkacak. Ancak Apple'ın bu patentleri kendi ürünlerinde kullanması ve geliştirmesi, kısa sürede beklenilen bir şey değil. Bu patent ilişkisinin neticelerinin uzun vade kapsamında değerlendirilmesinin daha sağlıklı olacağı söyleniyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...