Küresel teknoloji liderlerine göre, dijital teknolojilerin benimsenmesini zorlaştıran bir numaralı sorun yetenek açığı. KPMG'nin “Küresel Teknoloji Raporuna” göre aktarırsak eğer,
Uluslararası danışmanlık firması KPMG, 2022 “Küresel Teknoloji Raporu”nun sonuçlarını açıkladı. KPMG'nin 2 bin 200 küresel yöneticinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmanın öne çıkan sonuçları şöyle ki aşağıda detaylarımızda.
İlginizi Çekebilir: Teknoloji Girişimi Faradai 2,4 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yeni Teknolojilere Yönelik Yaygın İstek
Araştırmaya göre, jeopolitik gerilimlere rağmen işletmelerin yeni teknolojileri benimsediğini ve yeni araçlara yatırım yapmaya hazır olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların neredeyse tamamı, kuruluşlarının dijital dönüşümünün son 2 yılda kârlılığı ve/veya performansı iyileştirdiğini söylüyor.
Anket ayrıca, denenmemiş ve potansiyel olarak yıkıcı olsa bile yeni teknolojilere yönelik yaygın bir isteği ortaya koyuyor. Katılımcıların ortalama yüzde 67'si 2 yıl içinde metaverse, NFT ve Web3 gibi yeni platformları benimsemeyi düşünüyor. Yüzde 72'si de kuantum hesaplamaya yatırım yapmayı düşünüyor.
Dijitalleşme Hızlanıyor Ancak Tehditler Sürüyor
Çoğu teknoloji lideri, dijital dönüşüm yoluyla neler başarabilecekleri konusunda iyimser görünüyor. Örneğin, teknolojilere güvenme söz konusu olduğunda, ankete katılanların yüzde 66'sı, kuruluşlarının iş stratejilerini ilerletmek için teknolojiyi kullanma konusunda son derece veya çok etkili olduğuna inanıyor.
Çoğu şirket yalnızca yüzde 1 ila 5 oranında büyürken, neredeyse tamamı son 2 yılda kârlılıklarını veya performanslarını artırmak için dijital dönüşümü başarıyla kullandı. Ankete katılan 150'den fazla kuruluşun (tüm katılımcıların yüzde 7'si), kârda veya şirket performansında en az yüzde 11 artış sağlayan oldukça etkili dönüşüm programlarına sahip olduğunu belirtelim.
Siber Güvenlik Ekipleri Hıza Ayak Uydurmaya Çalışıyor
Siber güvenlik ekipleri, yetenek açığıyla başa çıkmaya çalışırken, gelişen tehditlere ayak uydurmak için baskı altında gibi. Bu durum ekiplerin siber güvenlik çalışmalarını da aksatabiliyor. Şirketler, siber güvenlik hedeflerine ulaşmalarını engelleyen en büyük sorunun temel becerilerin eksikliği olduğunu ifade ediyor. Şirketlerin yarısından fazlası siber güvenlik konusunda programın gerisinde kaldıklarını kabul ediyor; bu muhtemelen şirket genelinde ekiplerin artan sorumluluklarını yansıtıyor olabilir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...