Endüstri sektörleri ve etki alanları genişledikçe birçok soruna da beraberin büyüdü. Geleceğimiz ve sektör öncüleri için büyük bir sorun teşkil eden tekstil atığı, birçok kişi tarafından çözülmesi hedeflenen bir konu. 3 kadın mühendis tarafından pandemi döneminde kurulan girişim, küresel olarak tekstil atığına çözüm bulmayı hedefliyor.
[caption id="attachment_25228" align="alignnone" width="900"] Refiberd-logopaper-www.startupteknoloji.com[/caption]
Mayıs 2020'de kurulan Refiberd Sarika Bajaj, Tushita Gupta ve Mingjue Wang tarafından hayata geçirildi. Ardından pandemi dönemindeki yeni alışkanlıklar doğrultusunda hareket edildi. Marka kurucuları, Zoom toplantıları ve kendilerinin tasarladığı garaj ortamındaki laboratuvarları ile Refiberd'in temellerini attılar.
Refiberd Neyi Amaçlıyor?
Üç mühendisin yapmış olduğu araştırmalardan sonra yola çıkarak açıklandıkları veriler, 100 milyar dolarlık küresel tekstil atığının olduğunu belirtiyor. Dünya'da her yıl 93 milyon ton tekstil atığının olduğunu ve bu atıkların %1'den azı yeniden giysiye dönüştürüldüğü de ek bilgiler arasında. Tekstil ürünleri birbirinden farklı malzemelerden oluşuyor ve bu kumaşların renkleri de oldukça çeşitli. Bu sebeplerden dolayı sektördeki markalar atıkların geri dönüştürülmesinin ne kadar zor olduğunun farkında olduklarını belirtiyorlar. Refiberd, bu soruna çözüm bulmayı amaçlıyor.
[caption id="attachment_25227" align="alignnone" width="696"]
Refiberd-ile-geri-donusturen-tekstil-urunleri-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Ürünler Refiberd ile Nasıl Geri Dönüştürülüyor?
Atılan tekstil ürünlerini ayırmak için yapay zeka ve robotik tabanlı sistem kullanılıyor. Refiberd, ile ayrılan ürünler ürünler tekstil endüstrisinde, endüstriyel örgüden el nakışına kadar geniş bir uygulama hacmine sahip olduğu da girişim tanıtım bilgileri arasında yer alıyor. Girişim VentureBridge Silicon Valley, SXSW ve CORPS tarafından destekleniyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...