Tencent, biyotıptaki fırsatları ele almak için Cambridge merkezli Microbiotica girişimini 67 milyon dolarlık fonla destekledi. Girişim, vücudun mikrobiyom olarak bilinen trilyonlarca yerleşik bakterisini kullanarak çeşitli rahatsızlıklar için terapötik ilaçlar ve biyobelirteçler keşfetmek ve geliştirmek için teknoloji geliştiriyor.
Mikrobiyom temelli terapötikler, biyobelirteçler ve hedefler alanında Cambridge merkezli bir girişim olan Microbiotica 67 milyon dolar fon topladı. B Serisi turuna, İngiliz Hasta Sermayesi ve Cambridge İnovasyon Sermayesi, IP Grubu ve Seventure Partners gibi mevcut yatırımcılar katıldı. Bunların dışında fon yeni yatırımcıların da katılımıyla Flerie Invest ve Tencent tarafından ortaklaşa yönetildi.
Şirkete göre, fon, Avrupa'da bugüne kadarki en büyük mikrobiyomla ilgili fonlardan biri. Ek yatırım, şirketin iki oral Canlı Bakteriyel Terapötik (LBT), MB097 ve MB310'u Faz 1b klinik çalışmalarına geliştirmesini sağlayacak. Microbiotica, yeni hastalık alanlarında biyobelirteçler ve LBT'lerin keşif hattını da genişletecek.
2016 yılında Mike Romanos tarafından kurulan platform, vücudun mikrobiyom olarak bilinen trilyonlarca yerleşik bakterisini kullanarak çeşitli rahatsızlıklar için terapötik ilaçlar ve biyobelirteçler keşfetmek ve geliştirmek için teknolojiler geliştiriyor. Bu teknolojilerin mevcut odak alanları kanser immünoterapisi ve inflamatuar bağırsak hastalığıdır.
İlginizi Çekebilir: Snipd 631 Bin Euro Yatırım Aldı!
Microbiotica Fonu ile İlgili Açıklamalar
Microbiotica'nın kurucu ortağı ve CEO'su Mike Romanos konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Romanos, yatırım, mikrobiyomun terapötik potansiyelinin önemini yansıtıyor dedi. Bu ek yatırımla, immüno-onkoloji ve ülseratif kolitte öncü ürünleriyle klinik deneyler yapabileceklerini de belirtti. Ayrıca Romanos, küresel olarak hastalara fayda sağlama potansiyeline sahip mikrobiyom bazlı ürünler portföylerini de genişleteceklerini sözlerine ekledi.
Flerie Invest'in kıdemli danışmanı Carl-Johan Spak da bazı ek açıklamalarda bulundu. Spak, ikrobiyomun insan sağlığında ve birden fazla hastalıkta önemli bir rol oynadığına ve biyotıpta tamamen yeni terapötik fırsatlar sağladığına dair giderek artan kanıtlar olduğunu söyledi. Spak ardından, mikrobiyal genom veri tabanının, gelişmiş mikrobiyolojinin ve biyoinformatik ile Microbiotica platformunun, mikrobiyom alanında dönüştürücü ilaçlara yol açacağını belirtti.
British Patient Capital CEO'su Judith Hartley ise biyoinformatik platformu aracılığıyla platformun, immüno-onkoloji ve ülseratif koliti hedef alan terapötik tedaviler üreteceğinden bahsetti. Klinik deneylere doğru ilerleyen bir dizi ilaç geliştirme programı ile British Patient Capital, Future Fund: Breakthrough programları aracılığıyla, bu heyecan verici yeni tıp alanını keşfetmeye ve ticarileştirmeye devam edeceklerini belirtti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...