Tether, şirketin Bitcoin madencilik faaliyetlerini genişletmek amacıyla 500 milyon dolarlık bir yatırım planlıyor.
İlginizi Çekebilir: Tether, El Salvador’a Yatırım Yapıyor
BTC Madenciliğine Yatırım Yapan Tether'in Hedefi Büyük: Yüzde Birlik Pazar Payı
Şirket, şu anda Güney Amerika ve Orta Amerika'da yeni Bitcoin madencilik tesisleri kurma aşamasında ve aynı zamanda, USDT'nin Bitcoin ağının toplam işlem gücüne yüzde birlik bir katkı yapma hedefine sahip.
Bu genişleme stratejisi, Tether'ın dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden biri olma planlarının bir parçası olarak ortaya çıkıyor. Şirket, Bitcoin ağının gücüne önemli bir etki sağlamayı amaçlayarak, hem yeni tesisler inşa ederek hem de büyük bir finansman enjeksiyonu ile madencilik operasyonlarını güçlendirmeyi planlıyor.
Piyasada hakimiyetini sürdüren Tether, stabilcoin sektöründen sonra Bitcoin madenciliği alanına da etkisini genişletmeyi hedefliyor. Şirket, yakın zamanda yayımlanan bir tasdik raporunda 3 milyar doların üzerinde nakit fazlasına sahip olduğunu bildirdi.
Tether CEO'su Paolo Ardoino, Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, şirketin önümüzdeki altı ay içinde Bitcoin madenciliği faaliyetlerine 500 milyon dolar ayırmayı planladığını açıkladı.
Bu fon, Tether'in Bitcoin madencilik tesislerini inşa etmeye yönelik harcamalarını ve aynı zamanda yakın zamanda 609 milyon dolarlık borç finansmanı sağladığı Avrupalı Bitcoin madencisi Northern Data Group'a yapılan yatırımı içerecek.
Tether'in BTC madenciliği sektörüne girmesi, şirketin çeşitlendirme stratejisini gösteriyor ve firma için alternatif bir gelir kaynağı oluşturabilir. Tether, geçen yılın piyasa değeri 22 milyar dolar artarak ve Kasım 2023'te 87 milyar doların üzerinde yeni bir zirve kaydederek, en büyük stabilcoin olarak konumunu koruyor.
Ardoino, Tether'ın Bitcoin madenciliği endüstrisinde önemli bir aktör olma stratejisinin bir parçası olarak, Uruguay, Paraguay ve El Salvador'da her biri 100.000 kapasiteye sahip BTC madencilik tesisleri kurarak toplam Bitcoin madenciliği hesaplama gücünün yüzde birine sahip olma hedefini açıkladı. Bu tesislerin toplamda 40-70 megawatt enerji kullanması planlanıyor.
Son zamanlarda Paraguay'da yenilenebilir hidroenerjiyle çalışan bir madencilik projesi başlatan Bitcoin madenciliği devi Marathon Digital, BTC madencilik ağının toplam bilgi işlem gücünün yaklaşık yüzde dörtünü sağlıyor.
Ardoino'ya göre, "Bitcoin madencilik ekosisteminin bir parçası olmaya kararlıyız. Genişleme, yeni trafo merkezleri ve sahalar inşa etme konusunda son derece ciddi yaklaşıyoruz."
Tether, doğrudan madencilik faaliyetlerini yıl sonuna kadar 120 megawatt'a çıkarmak için çaba gösteriyor ve şirket 2025 sonuna kadar 450 megawatt'a ulaşmayı umuyor. Ayrıca, firma 300 megawatt kapasiteli bir saha kurmayı düşünüyor.
Ardoino'ya göre, Tether'in dünyanın en büyük madenci olma konusunda acelesi yok. Ardoino, "Bizim için madencilik bir öğrenme süreci ve zaman içinde büyümemiz gereken bir şey."
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...