Meta’nın bünyesindeki metin tabanlı sosyal medya platformu Threads, Türkiye ’de faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bu karar, Rekabet Kurumu’nun aldığı bir karar sonucunda gerçekleşti. Threads, Twitter’a alternatif olarak lanse edilmişti ve 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’deki kullanıcılar tarafından erişilemez olacak.
Threads kullanıcıları, platforma giriş yaptıklarında, Rekabet Kurumu’nun kararı gereğince hizmetin durdurulacağına dair bir bildirimle karşılaşacaklar. Bildirimde, “Threads, 29 Nisan 2024’ten sonra Türkiye’de kullanılamayacak. Profiliniz devre dışı bırakılacak, ancak bilgilerinizi indirebilir ve profilinizi dilediğiniz zaman silebilirsiniz. Türkiye’deki Threads topluluğunu önemsiyoruz ve en kısa sürede tekrar aranızda olmayı umut ediyoruz.” ifadeleri yer alıyor.
6 Temmuz 2023’te kullanıma sunulan Threads, kullanıcıların Instagram hesaplarıyla kaydolmalarını zorunlu kılıyor ve alternatif bir kayıt yöntemi sunmuyor. Kullanıcılar, profil oluşturmadan da Threads’i inceleyebiliyorlar, ancak içerik paylaşamıyor ya da mevcut içeriklerle etkileşime giremiyorlar. Meta’nın diğer platformları Instagram ve Threads arasındaki entegrasyon nedeniyle, şirket hakim konumunu kötüye kullanmakla itham edildi.
Rekabet Kurumu, geçtiğimiz ay Meta hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında, Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizmasının rekabeti engelleyebilecek veri birleştirme davranışını önlemek amacıyla geçici tedbirler uygulamaya karar verdi. Bu kararla, Meta’nın Türkiye’deki kullanıcılar için veri birleştirme uygulaması yasaklandı.
Meta’nın diğer popüler sosyal medya platformları olan Facebook, Instagram ve WhatsApp ise bu karardan etkilenmeyecek ve Türkiye’deki faaliyetlerine devam edecekler.
Threads Paltfromunun Türkiye için Yaptığı Resmi Açıklama ise Şu Şekilde
“Threads’i Türkiye’de geçici olarak durduracağız.
Türk Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak durduracağız. Türkiye’de topluluklarıyla Threads’de etkileşim kuranlar için bu kararın son derece üzücü olacağının farkındayız. Oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için aşağıdakiler dahil olmak üzere gerekli adımları atıyoruz:
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...