Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler, hastaların ihtiyaç duydukları ilaç ve medikal ürünlere daha kolay ulaşabilmeleri için “İlaç Bende” adlı mobil bir uygulama geliştirdi. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama, eczacılarla hastalar arasında hızlı ve güvenli bir iletişim kurmayı hedefliyor.
Sosyal İnovasyon Projesi: "İlaç Bende"
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Murat Seyfi, Doç. Dr. Adem Yücel, Doç. Dr. Hıdır Polat ve Araştırma Görevlisi Yasemin Boy, ilaç ve medikal ürünlerin temininde yaşanan zorlukları çözmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdi. Hastalar ve eczacılar arasında hızlı iletişim ağı sağlayan bu mobil uygulama, hastaların ihtiyaç duyduğu ilaçları eczanelerden güvenli bir şekilde temin edebilmesi için geliştirildi.
Doç. Dr. Murat Seyfi, AA’ya verdiği röportajda, uygulama fikrinin kişisel deneyimlerinden doğduğunu belirtti. İki yıl önce oğlunun bir sağlık sorunu nedeniyle internetten aldığı bir medikal ürünün sahte çıkmasının ardından bu fikri geliştirdiğini belirten Seyfi, “Sahte ürünlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını fark ettim ve bunu nasıl önleyebilirim diye düşündüm. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hastalarla eczacıları bir araya getiren bir mobil uygulama fikri ortaya çıktı,” dedi.
“İlaç Bende” İlaç Satışı Yapmıyor, Bilgi Sağlıyor
Doç. Dr. Seyfi, “İlaç Bende” uygulamasının kesinlikle bir satış platformu olmadığının altını çizdi: “Bu platformda ticari bir amaç yok, kimse ücret ödemiyor. Eczaneler gönüllü olarak sisteme katılıyor ve ihtiyaç duyan hastalara gerekli bilgiyi sağlıyor. Uygulama sayesinde kullanıcılar, sahte ürünlerden korunuyor ve kapı kapı gezmek yerine eczacılarla mobil üzerinden iletişime geçebiliyor. İhtiyaç duyulan ilaç veya medikal ürünün bulunabilirliği hakkında bilgi almak mümkün hale geliyor.”
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...