Dijital dünyada hemen hemen her şeyimizi internet veri tabanlı sistemlerde halleder olduk. Ancak her işlem için doldurulması gereken üyelik formları, kimlik bilgileri vs. derken hayli zaman kaybediyoruz. Yani kaybediyor-duk. İşte genel bir adres cüzdanı mahiyetinde; postnick.
İnternet tabanlı tüm sistemler henüz hala birbirlerine tam entegre değiller. Örneğin; bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapmak isterseniz önce oraya üye olmanız gerekmektedir. Bu üyelik formları da bazen oldukça teferruatlı, bazense yalın bir halde. Ancak mutlaka doldurulması gereken bir kısım varsa, o da adres bölümü.
Kelime ve klavyeye dokunuş hesabı yapıldığında ise en büyük enerjiyi alan da zaten adresler. Ülkemiz de dünya tarihine önemli isimler kazandıran bir geçmişe sahip olduğundan maşallah adres sütunları, Recaizade Mahmut Ekrem Caddesi ile başlayıp, Profesör Doktor bilmem ne caddesi diye devam ediyor. Sanırsınız ki destan yazıyoruz.
İşte Postnick bu adres yazma zulmüne ‘’dur’’ diyen bir Dadaloğlu misali, soruna güzel bir çözüm getiriyor.
Postnick Nedir?
[caption id="attachment_23308" align="alignnone" width="1604"]
Postnick
www.startupteknoloji.com[/caption]
Postnick hakkında çeşitli haberlerimiz ile bilgiler aktarmaya ve her haberde sizlere Postnick’e dair bilinmeyenleri aktarmaya devam edeceğiz. Ancak önce söze bu platformu tanıyarak başlayalım.
Postnick, bir nickname altında bir veya birden fazla adresinizi bir araya toplayabileceğiniz bir sanal adres cüzdanı. Dilerseniz bu anlatımı örneklendireyim. Diyelim ki; internette ürün satan A sitesine ve B sitesine üyesiniz. Üstelik sıkça da kullanıyorsunuz. İlginizi çeken ürünleri satan bir C sitesi daha olduğunu öğrendiniz ve üye olmaya karar verdiniz.
O siteye bilgilerinizi girdiğinizde, o çok uzun ev veya iş adresinizi yazmaya gelince sadece postnick üzerinden aldığınız Nickname’i yazıyorsunuz ve o site veri tabanı adresinizi postnick sisteminden otomatik çekiyor.
Elbette önce postnick üzerinden bir nickname alıp, tüm adreslerinizi o Nickname’in içerisinden toplamanız gerekiyor.
Yine bir başka örnekle, adres değişikliğini ele alalım. Ülkemizde malum kira dengesizliği hat safhada. Hal böyle olunca da ev değiştirmek kaçınılmaz oluyor. Her değiştirdiğiniz ev için, kullandığınız bütün internet mecralarında adresinizi güncellemeniz gerekir. İşte bu durumda da o uzunca adres satırlarını, sadece size ait Nickname’inizi yazarak otomatik çekebilirsiniz.
Postnick Çıkış Noktası Ve Kurucuları
[caption id="attachment_23309" align="alignnone" width="950"]
Postnick Kurucuları Buğra Kocatürk ve Yiğit Çallı
www.startupteknoloji.com[/caption]
Her fikir ona inananlardan doğar. Postnick de ona inanan iki başarılı girişimci tarafından kuruldu. Bu iki girişimci Yiğit Çallı ve Buğra Kocatürk. Yiğit Çallı, Kurumsal Marka ve İletişim’den sorumlu Grup Direktörü olarak Logo Yazılım’da çalışıyordu. Buğra Kocatürk ise Amazon Web Services'de Çözüm Mimarıydı. Elbette Buğra Kocatürk IBM ve Huawei firmalarından da eşsiz bir deneyime sahipti.
Yara, yara bandını, inançları da fikri gerçek kıldı. Fikri geliştirerek hayata geçirmeyi başardılar. Zaten iki sıkı dost olan başarılı iş insanları, vasıflarına postnick ile ‘’girişimci’’ vasfını da eklemeyi başardılar.
Postnick’i hayata geçirirken, böyle bir platformun olmayışının sıkıntısını çekenlerden biri de Buğra ve Yiğit ikilisi idi. Buğra Kocatürk, daha önce yaptığı bir iş değişikliği sonrasında Amazon, Trendyol ve Yemeksepeti gibi platformların tamamında manuel bir şekilde adres güncellemesi yapmış, aynı işlemi eşinin de yaptığını düşünürsek hayli zaman kaybı olduğunu anlamışlar.
Yiğit Çallı da benzer sıkıntıyı yaşamış. Son 10 yılda 6 defa evini, 7 yıl içinde de 3 kez işini değiştirmiş biri olarak adres sorununu oldukça hat safhada hissetmiş. Son bir yıldır da ev adresi olarak ‘’Profesör Doktor Hulusi Behçet Caddesi’’ diye başlayan ve destan gibi devam eden bir adresin yaşayanı olarak adres kısmına yazılan işkencenin de mağdurudur.
İşte bu sıkıntıların farkındalığı oluştuğunda da ikili Postnick’n temellerini atmış oldular. Postnick platformu nickname ile oluşturulmuş tüm adreslerinizi bir saniye gibi kısa bir anda paylaşmanıza imkân sağlıyor.
Yükselen Bir Değer
Postnick hem bir adres cüzdanı hem de oldukça kazançlı bir Pazar alanı. Peki bu ne anlama geliyor? Şu anda yıllık 2 dolar gibi uygun bir rakamla Nickname satın alıp, içerisinde limitsiz sayıda adres biriktirebiliyorsunuz. Aynı zamanda ileride değerlendireceğiniz ya da popüler kişilerce alınma ihtimali olan Nickname’leri alarak daha sonra güzel bir rakamla satabileceğiniz bir Pazar. Şimdiden de değerlemesi artıyor.
Daha şimdiden platformun 25 ülke, 114 farklı şehirden kullanıcıları var. Kullanıcılarının bir nickname ile stokladıklarını adreslerini otomatik olarak tüm veri tabanlarına hızlıca entegre eden bu sistem anlaşılan o ki yükselmeye devam edecek. Biz de bu başarılı girişimcileri ve Postnick girişimine dair tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
Bu arada Startup Teknoloji okurlarına özel bir fırsatı da aktaralım. Postnick'e üye olduktan sonra ilave adres ismi almak istediğinizde ödeme ekranında promosyon kodu bölümüne
ST2021 kodunu girerek istediğiniz isme 2$ yerine bir yıl ücretsiz sahip olabilirsiniz. Aldığınız ücretsiz ismi ister adreslerinizi yönetmek ister pazar yerinde daha yüksek bedel ile satmak için kullanabilirsiniz. Karar sizin.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...