Tüpraş Ventures, robotik teknolojiler geliştiren AIS Field’a yatırım yaptı! Tüpraş’ın girişim sermayesi şirketi olan Tüpraş Ventures için belirtelim. Tüpraş’ın sürdürülebilir rafinaj iş alanını emniyet ve operasyonel mükemmeliyet odağında destekleyecek yenilikçi adımlar atıyor. Bu kapsamda Tüpraş Ventures, robotik teknolojiler alanında faaliyet gösteren AIS Field girişimine yatırım yaptı.
Bu noktada şunu da belirtmekte fayda var. Tüpraş Ventures, enerji sektöründe stratejik iş birlikleri oluşturma ve dijitalleşmeye destek olma amacıyla gelecek vaat eden başarılı girişimleri destekliyor. Robotik teknolojiler alanındaki ilk yatırımını da yaptı. Evet,ilk yatırımını robotik muayene ve veri yönetimi alanında faaliyet gösteren, Ankara’da yerleşik girişim şirketi olan AIS Field ile gerçekleştirdi.
İlginizi Çekebilir: Ziraat Katılım Bankası, KiviERP Projesine Yatırım Yaptı!
Yenilikçi Robotik Ürün Portfoyünün Genişletilmesi Amacıyla Yatırım Yaptı
Tüpraş Ventures,Tüpraş’ın yenilikçi robotik ürün portföyünün genişletilmesi amacıyla yatırım yaptı.Önümüzdeki dönemde de bu alanda yeni yatırımlar yapacağı iş ortaklıklarına odaklanmayı sürdüreceği belirtiliyor.
AIS Field hakkında ne biliyoruz? Tahribatsız muayene alanında robotik teknolojiler, otomasyon ve ileri yazılım çözümlerine odaklandığını belirtelim. Şirket, geliştirdiği robotik teknolojiler ve yazılımlar ile enerji üretim tesisleri ve santralleri, depolama tesisleri, petrol, akaryakıt, doğalgaz, savunma gibi çeşitli endüstriyel sektörlerde tahribatsız muayene çözümleri ve sistemleri ile hizmet veriyor. RUVI OilDiver robotu, Tüpraş’ın müşteri kuruluş olarak yer aldığı TÜBİTAK Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme programı altında yürütülen Ar-Ge projesiyle geliştirildi. Robotun, akaryakıt tanklarının içi doluyken de taban kontrolünü ve bakımını sağladığını belirtelim.
RUVI OilDiver robotunun, Tüpraş sahalarında ilk uygulamaları gerçekleştirildiğini belirtelim. Nasıl bir katkı sunuyor?Tank devre dışı edilmeden kontrol ettiği için yarattığı zaman ve maliyet tasarrufunun yanında; çalışanların tankın içerisine girmesine gerek bırakmadığı için de iş sağlığı ve güvenliği anlamında katkı sunuyor. Geleneksel yöntemlerde olduğu gibi hidrokarbon temizliği yapılmadığı için, atık oluşturma ve atıkların bertaraf edilmesi de ortadan kaldırılıyor. Böylelikle çevresel şartlar da korunmuş oluyor. Ürünün saha testleri ve ilk hizmetleri için belirtelim. Tüpraş sahasında başarıyla gerçekleştirildi.
Tüpraş İnovasyon, Yatırımlar ve Planlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Zağra şu ifadeleri kullandı.
“Tüpraş olarak emniyet yaklaşımımızı destekleyen teknolojilerden en üst düzeyde faydalanarak çalışma arkadaşlarımızın riskli ortamlara girmelerine gerek kalmadan, güvenli bir iş ortamı hazırlamak en temel iş hedefimiz. Bu doğrultuda; rafinerilerimizde tehlikeli, zorlu muayene ve bakım çalışmalarını robotik teknolojiler sayesinde daha emniyetli, hızlı ve detaylı şekilde gerçekleştiriyoruz.”
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...