Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı 1. dönemine katılacaklar belirlendi. Program, Türk Hava Yolları’nın girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için hazırlandı.
Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı’na 10 girişim katılacak. Bu girişimler;
Girişimlerin isimleriyse şu şekildedir;
Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı Hakkında Genel Bilgiler
Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı başvuruları, kurumun Terminal web sitesinden alındı. Link üzerinden yapılan başvurular ilk olarak değerlendirildi. Daha sonra kısa listeye kalmış olan 28 girişim 1 Mart 2023’te jürinin değerlendirme etkinliğine davet edildi. Etkinlikte girişimler, Türk Hava Yolları uzman ve yöneticilerinin olduğu jüriye sunum yaptılar. Etkinlik bittikten sonrada programa katılmaya hak kazanan 10 girişim belirlendi.
Program, hibrit şekilde yapılacak. Aktivitelerin bazıları online bazılarıysa yüz yüze olacak. Programa kabul edilen 10 girişimlerin hangi noktalarda desteğe ihtiyaç duydukları ve şu anki durumları tespit edilecek. Bunun için her girişimle ayrı ayrı görüşme yapılacak. Böylelikle ekosistem, kurum içi ve eğitim mentörleriyle beraber paydaşlar uygun şekilde eşleştirilecek. İhtiyaçlar kapsamında ilerleyen zamanlara dairde planlamalar yapılacak.
Girişimler bu programla birlikte aşağıda belirttiğimiz haklara da sahip olacak;
Ayrıca Türk Hava Yolları iş ortaklarından girişimlere sağlanacak hizmet ve çözümlerden ücretsiz yararlanabilecekler. İndirimli kullanım hakkına da sahip olacaklar.
Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı’na Dahil Olan Girişimler
Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı’na katılan girişimleri şöyle sıralayabiliriz:
Varsapp
Kullanmadığınız elinizde ki eşyaları kiralayıp para kazanabileceğiniz platform olarak Varsapp geliştirilmiştir. Aynı zaman marka ve kişilerden de çeşitli ürünler kiralayabilirsiniz.
Invamar
İnsan odaklı giyim girişimi Invamar, cilt üstü veri toplayarak tekstil tabanlı sensörler geliştiriyor.
SegmentHub
SaaS yazılımı olarak bilinen SegmentHub; web sitelerle mobil uygulama ziyaretçilerinin hareketlerini hem davranışsal hem de demografik ve lokasyon kapsamında segmentliyor. Daha sonra anlık aksiyon alıp ziyaretçilere uygun teklifler sunuyor.
Biriktir
Şahıs ve şirketlerin sera gazı emisyonlarını ölçüyor. Sera gazı emisyonlarının ölçülmesinin ardından onları raporluyor.
Ocalis
Fiziki hareketlerin tekrarlandığı işlerde istihdam eden personelleri kas-iskelet hastalıklarından korumak için çözümler üreten bir girişimdir. Bu çözümler; endüstriyel ve giyilebilir dış iskelet sistemlerinden oluşuyor.
Utilify
Kodsuz blokzincir tabanlı sadakat yazılım uygulaması olarak biliniyor.
Walkers
Kişilerin hareket etmesi, sağlıklı yaşama adım atması için ihtiyaç duyulan motivasyonu geliştirmeye yönelik oluşturulan; sağlık & fitness uygulamasıdır.
ServisSoft
Tesis yönetimi, üretim, bakım ve enerji operasyonlarında hem varlık hem de personel verimliliğinin artırılması adına geliştirilen dijital bir platformdur.
Syntonym
Syntonym girişimi, görsel veri işleme hizmeti veren kurumlar için çözümler geliştiriyor. Kurumların kameralarından toplanan verileri kayıpsız şekilde anonimleştiriyor. AI/ML modelerini eğitiyor. İleri veri analizlerine imkan tanıyor.
Octopus
Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı katılımcılarından Octopus girişimiyse; dijital ekranları talep edilen şekillerde dizayn ediyor. Sınırsız sayıda ekran grubu oluşturup onların ekranlarını tek merkez üzerinden yönetiyor. Bu SaaS girişimi, içerik yönetimi ve akıllı cihazlarla beraber entegreli çalışabiliyor.
İlginizi Çekebilir: Türkiye Makine Sektörü Sürdürülebilirlik Planı Hazırlandı!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...