Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ENHANCER presi kapsamında teşvikler devam ediyor. İçerik olarak; ‘‘Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi olan proje kapsamında Türk ve Suriyeli girişimcilere 30 bin euroya kadar hibe desteği sağlanacak.
Ülkemizin en önemli ve kapsamlı hibe ve teşvik kapısı hiç şüphe yok ki Avrupa Birliği. AB teşvikleri, çeşitli kitlelere, çeşitli oranlarda yaptıkları desteklerle, hem yatırımcıların, hem de girişimcilerin bir anlamda can suyu olabiliyor.
Uyguladığı her teşvik projesine bir sonraki yıl yenilerini katan ve mevcut projelerde de sürekli yenilenmeye gide AB, ENHANCER programı ile bu kez kapsama Suriyeli girişimcileri de aldı.
ENHANCER Programı
[caption id="attachment_24329" align="alignnone" width="1280"]
Enhancer Programı
www.startupteknoloji.com[/caption]
ENHANCER yani Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi projesi Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından geliştirilmiş bir program. Bu programın tanıtımı ise, kurum yetkilileri ve uzmanları tarafından Şanlıurfa'da yapıldı.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde süre gelmektedir. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından hayata geçirilen bu proje kapsamında Türkiye'de geçici konumda koruma altında olan Suriyelilere ve ev sahibi konumunda olan Türk girişimcilere 30 bin euroya kadar hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.
Teşvikten yararlanmak isteyen Türk ve Suriyeli girişimcilerin başvuru yapabilmeleri için proje uygulama alanında bulunmaları veya girişimlerini bu bölgelerde yapmaları ön şartı bulunuyor. Başvuruların 29 Ekim 2021'e kadar alınacağı proje için pilot iller; Şanlıurfa, Konya, Kayseri, İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Ankara olarak belirlendi.
Amaç Girişimleri Arttırmak
Projenin başında Mehmet Çağlar AYDIN var. Kendisi Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi Hibe Yönetimi ekip lideri konumunda. Şanlıurfa’da yapılan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Aydın; girişimcilerin kapasitelerinin artırılması hedeflediklerini, aynı zamanda gerçekleştirilen projenin Avrupa Birliği Suriye Yardım Programları kapsamında da desteklendiğini belirtti.
Proje temsilcisi Mehmet Çağlar AYDIN projenin, Türk ve Suriyeli halklar arasında ekonomik uyumu sağlamak gibi evrensel bir misyon da taşıdığını belirtti. Bu açıklamanın yanı sıra; “Katılımcılar projemizi 12 aya kadar, % 10 eş finansman, % 90 hibe desteğiyle uygulayabilecekler. Projeye başvurular, bu zamana kadar yapıldığı gibi bağımsız denetçiler tarafından değerlendirilecek ve ardından hibe almaya hak kazananlar açıklanacak. Proje, şimdilik 11 ilde uygulanıyor, 2023 yılında sonuçlanacak. Amacımız Suriyelilerin ve ev sahibi topluluk olan Türk vatandaşlarının girişimcilik alanında alacakları desteklerin artırılmasını sağlamaktır. Girişimcilerimizin kapasitelerinin artırılmasıyla tüm insanların daha iyi hizmet almasının önü açılacaktır." Şeklinde açıklamalarda bulundu.
Fikri olan her girişimin bu şekilde fonlarla desteklenmesi elbette ülke ekonomileri için bulunmaz bir fırsat. Ülkelerin katma değerine bir tuğlada biz koyalım diyen tüm girişimcileri bu fondan yararlanmasını tavsiye ederek, kaliteli girişimlerin ülkemize kazandırılmasını diliyorum.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...