Otomotiv dünyasında yaşanan gelişmeler ile elektrikli otomobillerin üretimi ve satışı arttı. Endüstride hareketlilik arttıkça gereksinimler de artıyor. Elektrikli araç kullanımlarının yanında şarj istasyonları da artmaya ve rağbet görmeye başladı.
Ülkemiz de bu yeniliklere ayak uydururken, elektrikli araç kullanımı artması ile sürücülerinin hizmetine yeterli sayıda şarj istasyonu sunmayı amaçladı. Elektrikli araç almak isteyen, elektrikli araç istasyonlarına meraklı olanlar ve elektrikli şarj istasyon haritalarına aşina olmak isteyenler için bu yazımızda bütün bilgileri derledik.
İlk olarak ülkemizde elektrikli şarj istasyonu hizmeti sunan birçok firma var. Aynı zamanda başarılı girişimleri ile enerjisini elektrik ile sağlayan ve geliştirdiği araçları kamu hizmetine sunan firmalar da bulunmakta. Elektrikli araçlar ve istasyonları hakkında ülkemizde oldukça başarılı girişimler bulunuyor.
Eşarj
‘Türkiye’nin en hızlı ve en büyük eşarj istasyon ağı’ sloganı ile çalışmalarına başlayan Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. olarak 2008 yılında faaliyete geçmiştir. Birçok marka ve otomotiv sektörünün öncüleri ile iş birliğine sahip olan firma, her alandan gelen iş birliklerine açık. Şarj istasyon alanı oldukça geniş olan firmanın, anlaşmalı petrol ofisi, otomotiv ve otellerde şarj istasyonlarına ulaşabilirsiniz.
Voltrun
Voltrun, elektrikli araç şarjı istasyonları ve istasyon ağ çözümleri sunan bir diğer marka, her çeşit araca hizmet edebiliyor. Aynı zamanda elektrik araç sahibiyseniz şarj istasyonu talep edebilirsiniz. Voltrun birçok belediye ile anlaşmalı bir firma ve birçok şehirde varlığını sürdürüyor.
Sharz.net
Değişen dünyada yakıt dışı alternatif üretme türlerinin kullanılma çalışmaları hızla devam ederken aynı zamanda araç motor teknolojisi de değişim göstermektedir. Buna bağlı olarak yaygınlaşan elektrikli araç gereksinimleri için çalışmalar yapan ve şarj istasyonlarını hizmete sunan firmalardan biri. 2020 yılında Sharz.net markası ile hizmet veren EVS- Elektrikli Vasıta Sistemleri A.Ş. ile Voltrun markası ile hizmet veren Zebra Elektrikli Vasıta Sistemleri A.Ş. anlaşarak şarj istasyonlarını ortak kullanıma açtılar. Bu gelişme elektrikli aracımız olan
TOGG’un kullanımı için oldukça pozitif bir gelişme olacak gibi.
Zorlu Energy Solutions (ZES)
2018 yılı itibariyle faaliyetlerine başlayan ZES, şehiriçinde ve şehirlerarası yollarda bulunmak üzere faaliyete geçirdiği hızlı şarj istasyonları ile birlikte ülkemizde elektrikli araç kullanımı kolaylaştırmak ve yolculuk kalitesini arttırmayı amaçlayan bir kuruluştur. Şarj merkezleri oldukça yaygın olan firma, elektrikli araç kullanmayı yaygınlaştırmayı da hedeflemektedir.
Yeşil Güç Enerji
Ar-ge çalışmalarını 2010-2011 yılları arasında sürdüren şirket, 2012 yılında kurulmuştur. Elektrikli araç ve elektrikli araç sistemleri konusunda faaliyetlerini sürdüren şirket birçok belediye ile işbirliği yapmakta ve şehirleri gürültü ve çevre kirliliğinden kurtarmak için elinden geleni yapmaktadır. Geliştirdiği çevreci araçları çeşitli belediye hizmetine sunan firmanın, birçok elektrikli aracı ve şarj istasyonu bulunmaktadır.
Derindere Motorlu Araçlar (DMA)
Özkan Derindere ve Önder Yol tarafından 2007 yılında faaliyetlerine başlayan DMA, dünya ölçeğinde elektrikli araç ve enerji saklama sistemleri üreten ilk yerli firmadır. DMA, geliştirdiği ileri teknoloji ile dünyanın geleceğinde rol oynayan elektrikli araç sanayinin, ülkemizde oluşmasına ve büyümesine önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir.
G-Charge
Gersan Elektrik tarafından tasarlanan Türkiye’nin ilk yerli elektrikli araç istasyonu markası çevreci ulaşım araçlarının kullanımında ve teşviki ile önemli rol oynamaktadır. G-Charge farklı şarj seçenekleri sunabilen modern bir yapıya sahip olup, teknoloji olarak ithal üstünlüğe sahip yerli ve milli bir sistemdir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...