Geçtiğimiz günlerde, bitirildiği zaman Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali olması planlanan, Konya'nın Karapınar ilçesinde yer almakta olan Karapınar Güneş Enerjisi Santralinin bitirilmesi için çok büyük bir adım atıldı. İngiliz hükümetinin kredi kuruluşu olan UKEF (UK Export Finance), santrali yapmakta olan Kalyon Holding'e santralin bitirilmesi adına yaklaşık 291 milyon dolarlık bir kredi açtı.
Türkiye'nin temiz enerji konusunda en büyük ve en önemli projelerinden biri olan Karapınar GES projesinin, bitirildiği zaman 2 milyon kişiye elektrik sağlayabilme potansiyeline ulaşması bekleniyor.
Projenin tamamlanması için ise 2022 yılına işaret ediliyor. UKEF tarafından sağlanan yeni fon ile birlikte ise santralin bu tarihte bitirilmesi muhtemel gibi görünüyor.
Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali olacağı sıkça belirtilmekte olan santralin ise 2600 futbol sahası büyüklüğünde olması planlanıyor.
[caption id="attachment_26665" align="aligncenter" width="698"] Türkiye'nin en büyük GES projesine fon İngiltere'den geldi![/caption]
General Electric de Destek Verdi
[caption id="attachment_26666" align="aligncenter" width="696"]
Dünyanın sayılı elektronik şirketlerinden biri olan General Electric de Karapınar GES projesini FLEXINVERTER teknolojisi ile destekleyecek[/caption]
Karapınar Güneş Enerjisi Santraline, dünyanın en büyük elektronik firmalarından biri olan General Electric de destek verdi. Sağlanan kredi konusunda UKEF ile birlikte çalışan General Electric'in FLEXINVERTER güneş enerjisi teknolojisini Karapınar Güneş Enerjisi santralinde kullanması bekleniyor.
General Electric Energy Financial Services Küresel Kamu Sermayesi Lideri Guto Davies, konu hakkında yaptığı açıklamalarında:
"Türkiye'nin en önemli yenilenebilir enerji projelerinden birini gerçekleştirmekten ve bu vesileyle General Electric'in ABD dışındaki ilk FLEXINVERTER güneş enerjisi santrali teknolojisini devreye almak üzere bir kez daha UKEF ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu iş birliği, müşterilerimize sürdürülebilir, güvenilir ve uygun fiyatlı enerji sağlayan GE projeleri için rekabetçi finansman sunmamıza olanak tanıyor” ifadelerini kullandı.
General Electric tarafından sağlanan FLEXINVERTER güneş enerjisi teknolojisinin devreye alma çalışmaları ise tamamlandı.
GE Yenilenebilir Enerji Yenilenebilir Hibrit Sistemler CEO'su Prakash Chandra da konu hakkında:
“Türkiye'de güneş enerjisi için muazzam bir potansiyel var ve bu potansiyel, bu doğal enerji kaynağının şebekeye güvenilir şekilde ve tesis ölçeğinde entegre edilmesine yardımcı olacak akıllı çözümlerle ele alınabilir. Bu projelerde Kalyon Enerji ile beraber çalışmaktan heyecan duyuyoruz ve Türkiye'de yenilenebilir enerji penetrasyonunun artırılabilmesini sağlayacak fırsatlar için sabırsızlanıyoruz” ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin sahip olduğu yenilenebilir enerji potansiyelinden bahsetti.
Bu tarz diğer haberlerimize
buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...