Vanora Ventures; girişimcilerin herhangi bir teknolojik tecrübeye ihtiyaç duymadan iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmeleri noktasında yardımcı oluyor. Girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum olarak da ifade edilebilir.
Aynı zamanda Vanora Ventures, birlikte çalıştığı girişimlere 50.000 dolarlık nakdi destek sunuyor. Girişimlerin ihtiyaçları doğrultusunda Venture Studio içerisinden ekip desteği de sağlayan Vanora, yeni bir girişimin kuruluşundan yatırım sürecine varana kadar tüm süreçlerinde co-founder rolü üstleniyor. Vanora Ventures'in Kurucu Ortakları Abdurrahman Beşinci ve Can Üzüm, birlikte çalıştıkları girişimlere 50.000 dolarlık nakdi destek verdiklerini açıkladı. Girişimlerin kuruluş sürecinden yatırım sürecine kadar olan tüm aşamalarında co-founder rolünü üstlenen Vanora, iş fikrini hayata geçirecek güçlü bir ekip oluşturma konusunda girişimcilere yardımcı oluyor.
Vanora Ventures'in temel hedeflerinden biri, ekosistemdeki başarı oranını mümkün olan en yüksek seviyeye çekmek. Bu amaçla, Vanora Ventures kurulduğundan bu yana birçok başarılı girişimle ortaklık anlaşmaları yapmıştır. Bu girişimler arasında başarılı iş fikirleri geliştirmiş olan Smart Advice ve Medialyzer gibi projeleri bulunmaktadır.
Vanora Ventures, Girişimcilerin Yükünü Hafifletiyor
Kurucu ortaklardan Can Üzüm, Vanora Ventures ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Başarılı teknoloji girişimlerine baktığımız zaman aslında girişimcilerinin çok kapsamlı bir teknoloji veya ürün geliştirme backgrounduna sahip olduğunu görüyoruz. Bu da şu demek, aslında başarılı bir teknoloji girişimi yapmak istiyorsanız, girişimcinin iyi bir teknoloji şirketi yöneticisi olması gerekiyor. Yani işin tasarımını, yazılımını, ar-ge’sini, marketing gibi her alanını doğru şekilde yönetebilecek bir girişimci olması gerekiyor. Bu da aslında Venture Studio modelinin tam olarak hayata geçtiği nokta oluyor. Biz girişimlere ortak olarak girişimcinin üzerinden bu yükü alıyoruz. Herhangi bir teknoloji şirketinin teknoloji ekibi kurup yönetmesi çok zor bir şey. Bir start-up'ın parası olsa dahi böyle bir teknoloji ekibini kurup yönetiyor olması çok mümkün gözükmüyor. Bu noktada Venture Studio olarak biz devreye giriyoruz. Böylece girişimcinin kafasındaki teknoloji sorununu çözerek işin diğer kısımlarına odaklanmasını sağlayabiliyoruz.”
Abdurrahman Beşinci’nin açıklamalarıysa şu şekildedir: “Sadece girişimcinin teknolojisini geliştirmiyoruz aynı zamanda kurumsal kimliklerini oluşturmalarında, yatırımcı sunumlarında kurumsal vizyonlarının nasıl olması gerektiğinde ürünün UI/UX aşamalarında ciddi rol oynuyoruz. Pek çok girişimci teknik tarafta bir co-founder bulabilir ama bizim üstlendiğimiz rol çok farklı disiplinlerde, donanımları olan insanların bir araya geldiği profesyonel bir ekip diyebiliriz.”
Metis Ventures kurucu ortaklarından Yiğit Arslan; “Vanora Ventures gibi venture studio yapıları, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de bir start-up için çok çeşitli tecrübe birikimine tek bir yerden erişme imkanı sunmaktadır. Dijital pazarlama, SEO, yapay zeka, tasarım gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış ekipler, Vanora Ventures sayesinde girişimcilerin hızlarını artırarak yeni pazarlara açılma yeteneklerini hızlandırmaktadır.”
Domino Ventures kurucusu Mustafa Kopuk: “Venture Studio olarak geliştirilen ürünün MVP’sinden pazara çıkana kadar iyi bir ürün olacağına, tasarımının iyi olacağına ve teknolojinin Vanora kalitesiyle yapılacağını anlayabiliyoruz” dedi.
Can Üzüm, Vanora Ventures’in “GROVT” ve “VON” isimli iki programının girişimcilere destek sunduğunu verdiğini söyledi. Bu programlara dahil olan girişimlere 50.000 dolarlık nakdi yatırımı yapılıyor. Başvuru sürecinin hızlı şekilde değerlendirildiğini de açıkladı. Aynı zamanda girişimle ilgili kararın toplantı sonucunda netleştirildiğini ifade etti. Başvuru için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Vanora Ventures Strateji Direktörü Elif Marangoz: “Bir yazılım şirketiyle çalışmanın ötesine geçtiğini ve girişimcilerin tam anlamıyla bir takım arkadaşı haline geldiğini belirtti. Vanora Ventures'in tecrübeli ekipleriyle birlikte girişimcilere yol gösterdiklerini ve hata yapma payını azalttıklarını ifade etti. Venture studio modeli sayesinde girişimciler, fikirlerini deneme şansı bulmakta ve operasyonel süreçlerle uğraşmak yerine ürünlerine odaklanabilmektedir. Vanora Ventures, geniş bir yazılım ekibi kurmanın zorluklarını aşarak eksik yetkinlikleri tamamlayabilen bir yapıya sahiptir. Vanora Ventures, Türkiye'deki girişimcilere sağladığı destek ve başarıya odaklı yaklaşımıyla öne çıkmaktadır. Vanora Ventures'in girişimcilere sunduğu co-founder rolü, finansal destek ve uzmanlık, Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini geliştirmekte ve başarılı start-up'ların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.”
İlginizi Çekebilir: Orbina; İçerik Üretimi ve Paylaşımında Yapay Zeka Devrimi!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...