Son zamanların en popüler sosyal medya platformlarından olan Twitter, kişisel verilerin gizliliğini koruyamadığı sebebi ile 150 milyon ceza ödeyecek. ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan bu açıklamada Twitter platformunun kullanıcı verilerinin gizliliğini ve güvenliğini 2013 yılının Mayıs ayı ile 2019 yılının Eylül ayları arasında sağlayamadığı bildirildi.
Açıklamada aynı zamanda Twitter ile yapılan anlaşma sebebi ile Twitter’ın 150 milyon dolar ceza ödeyeceği söylendi. Ayrıca şirket kullanıcı verilerini korumaya yönelik yeni ve daha etkili önlemler alacak. Federal Ticaret Komisyonu ve Adalet Bakanlığı, şirketin yeni bir güvenlik programı da uygulamak zorunda kalacağını da duyurdu. Federal Ticaret Komisyonu ve Adalet Bakanlığı, şirketin aldatıcı bir şekilde toplanan verilerden kâr elde etmesinin de yasaklanacağını ve şirketin etkilenen 140 milyondan fazla kullanıcıya, reklam için telefon numaralarını ve e-posta adreslerini kullandığını bildirmesi gerektiğini söyledi.
Başsavcı Yardımcısı Vanita Gupta, 150 milyon dolarlık cezanın, Twitter aleyhindeki iddiaların ciddiyetini yansıttığını ve bugün önerilen anlaşmanın bir sonucu olarak uygulanacak önemli yeni uyum önlemlerinin kullanıcıların gizliliğini tehdit eden daha fazla yanıltıcı taktiklerin önlenmesine yardımcı olacağını söyledi.
İlginizi çekebilir: Blockchain Şirketi Flowcarbon, 70 Milyon Dolar Topladı!
Para cezası, 2022'nin ilk çeyreğinde Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 13'üne tekabül ediyor. Demokratlar ve teknoloji endüstrisinin eleştirmenleri, bu tür cezaların dünyanın en iyi kaynaklara sahip bazı şirketlerine karşı etkisiz olduğunu iddia etti.
Cezaya yanıt niteliğindeki bir blog yazısında Twitter, verileri güvende tutmanın ve gizliliğe saygı duymanın son derece ciddiye aldıkları bir şey olduğunu ve yolun her adımında FTC ile iş birliği yaptıklarını söyledi. Şirket ileriye dönük olarak, Twitter'da her düzeyde ve işlevde riski azalttıklarından emin olmak için süreçler oluşturmak ve geliştirmek, teknik önlemleri uygulamak ve düzenli denetim ve raporlama yapmak dahil olmak üzere bu çalışmaya yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
Yapılan açıklamada Twitter’ın, bu belirtilen dönemde telefonları ve e posta adreslerini yalnızca kullanıcıların hesaplarını korumak için değil aynı zamanda kullanıcılara reklam göndermek için de kullandığı aktarıldı.
Düzenleyicilerin şikayeti, Twitter'ın hesapları sıfırlamalarına veya iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmelerine yardımcı olmak için kullanıcılardan 2013 yılında e-posta ve telefon numarası istemeye başladığını iddia ediyor. 2014 ve 2019 yılları arasında milyonlarca kişi bu ayrıntıları paylaşırken, Twitter onlara reklam sunmak için bu e-posta adreslerini ve telefon numaralarını veri komisyoncularından alınan verilerle eşleştireceğini ise asla söylememişti.
Anlaşmaya göre, Twitter'ın insanlara hesaplarını doğrulamaları için güvenlik anahtarları veya telefon numaraları içermeyen mobil uygulamalar gibi başka yollar vermesi gerekecek. Şirket ayrıca, kullanıcıların verilerine erişimi sınırlamak ve bir veri ihlali yaşarsa FTC'yi bilgilendirmek zorunda kalacak. Bu şikâyet aynı zamanda FTC'deki Demokratların ve Cumhuriyetçilerin de desteğini aldı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...