Henüz 5 ay önce Twitter CEO'su olan Parag Agrawal, özelikle Elon Musk tarafından yapılan satın alım anlaşmasının ardından bir sessizliğe büründü. Ancak Agrawal, belli ki şirket içerisinde çalkantılı geçen bir haftanın ardından nihayet sessizliğini bozdu ve bir açıklama yaptı. Agrawal açıklamasında, şirkette iki kilit yönetici olan, şirketin gelir tarafını yöneten Twitter'ın ürün müdürü Keyvon Beykpour ve Bruce Falck'ı kovduklarını duyurdu.
Kevon Beykpour, şok edici haberi, yeni çocuğundan dolayı aldığı babalık iznindeyken öğrendi ve şoka uğradı. Beykpour konu hakkında yaptığı açıklamasında; "Gerçek şu ki, Twitter'dan böyle ve şimdi ayrılmayı beklemiyordum. Bu benim kararım değildi" ifadelerini kullandı. Ayrıca Beykpour, Agrawal'ın tüketici ekibini "farklı bir yöne" götürme arzusu nedeniyle şirketten ayrılmasını istediğini açıkladı.
Konu hakkında paylaştığı bir tweet serisinde konu ile alakalı açıklama yapan Agrawal, bütün CEO'luk becerilerini kullandı ve fazla detaya girmeden, az şey söyleyerek çok şey söyledi.
İlginizi Çekebilir: Twitter 44 Milyar Dolar Karşılığında Elon Musk Tarafından Satın Alındı
Twitter Vizyon mu Değiştiriyor?
Agrawal açıklamasında, Musk'ın satın alım anlaşmasının kapanmasını beklediğini, ancak onun gözetiminde Twitter'ın "tüm senaryolara hazırlıklı olması" gerektiğini açıkladı. CEO'nun yaptığı yorumlar genellikle teknoloji firmalarının ve borsanın son zamanlardaki yüksek seviyelerden aniden düştüğü mevcut ekonomik iklime işaret ediyor. Büyük teknoloji firmaları ve startuplar, son zamanlarda projelerini durduruyor, maliyetleri azaltmaya çalışıyor ve ekonomik fırtınadan korunabilmek adına işe alımları durduruyor. Agrawal'ın yaptığı açıklamalara göre Twitter da şu an aynı şeyi yapıyor.
İnsanlar ayrıca Agrawal'a, neden maliyetleri azaltma konusundaki önlemleri şimdi almaya başladığını ve anlaşmanın kapanmasını beklemediğini de sordular. Agrawal buna yanıt olarak; "Sektörümüz şu anda çok zorlu bir makro ekonomik ortamdan geçiyor. Satın alım anlaşmasını şirketin sağlığı için önemli kararlar almaktan kaçınmak için bir bahane olarak kullanmayacağım, Twitter'daki hiçbir yönetici de bunu yapmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Agrawal'ın almış olduğu bir karar, Elon Musk'ın şirket adına sahip olduğu vizyona karşı bir meydan okuma olarak da görülüyor. Twitter, yeni ürünler veya yatırımcıları memnun edecek dişe dokunur bir büyüme olmadan geçtiğimiz on yılı kapatsa da firma geçtiğimiz yılda yeni gelir akışları oluşturabilmek adına canla başla mücadele ediyordu. Yeni tüketici ürünleri çıkarıyor, bunları dünyanın dört bir yanına pazarlıyor ve reklamlardan arındırma yapabilmek için yeni gelir elde etme yolları icat ediyordu. Elon Musk'ın ise aldığı dev krediler ve acil nakit ihtiyacı nedeniyle bu vizyonu sürdürmeye devam edeceği, Twitter'dan daha fazla gelir elde edebilmek adına platform üzerinde daha farklı ürünler çıkaracağı düşünülüyordu. Musk ise yatırımcılara yaptığı sunumunda bu tarz planlarından açıkça bahsediyor ve bunları kesinlikle gizlemiyordu.
Şimdi ise şirket, bu büyüme sürecinde çok önemli rol oynayan iki kilit figürü bünyesinden dışarı atarak rota değiştiriyor gibi görünüyor. Agrawal'ın bu süreçten sağ çıkıp, firmanın yeni sahibi olması durumunda Elon Musk'a sadık kalıp kalmayacağı konusu ise yalnızca tahmin edilebilir.
İlginizi Çekebilir: Elon Musk Twitter Anlaşmasını Askıya Aldı
Elon Musk ve Twitter'la Olan Anlaşması
Bütün bunlar yaşanırken Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma işlemi de deyim yerindeyse "düşe kalka" devam ediyor. Tesla ve SpaceX CEO'su olan Musk gerçekten de bu noktada Twitter anlaşmasına kilitlenmiş gibi görünüyor. Fakat attığı adımlarla Musk, anlaşmaya daha fazla kaos ekliyor ve bu da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından daha çok cezalandırılmasına neden oluyor. Çılgın milyarder henüz cuma günü, sosyal medya platformundaki bot hesapların gerçek hesaplara oranını incelerken "anlaşmanın geçici olarak askıya alındığını" iddia ederek ortalığı birbirine kattı.
Söz konusu açıklama herhangi bir mali dosyalama veya doğrulayıcı kanıtla desteklenmedi. Musk'ın söz konusu satın alım teklifini geri çekmeye veya yeniden fiyatlandırmaya çalıştığı düşünülüyor. Ya da daha önce de böyle vakaları bulunan Musk'ın sadece düşünmekte olduğu fikirleri Twitter'da öylesine paylaşmış olması da mümkün. Her halükarda Musk, "satın almaya çalıştığı" iddia edilen firmaya zarar vermiş oldu ve tekrardan SEC'in radarına girmeyi başardı.
Musk'ın yaptığı açıklamanın ardından Twitter hisseleri oldukça olumsuz etkilendi. Hisseler 5 günlük performansta yüzde 17 kayıp yaşatarak yatırımcısını üzüntüye uğrattı. Hafta başında 48,64 dolar seviyelerinden işlem gören Twitter hisseleri, cuma günü kapanışta 40,72 dolar seviyesine kadar geriledi. Belki de Musk'ın satın alım anlaşmasını yeniden fiyatlamaya çalıştığı iddiaları doğrudur. Musk her birer hisse başına 54,20 dolar ödemeyi önermişti, belki de yeni değer kaybıyla Musk bir yeniden fiyatlandırma talep edebilir. Böyle bir durumda SEC'in nasıl bir karar vereceği ise ayrı bir mesele olarak karşımıza çıkıyor.
Konunun ne tarz bir gelişme göstereceğini ve nasıl bir sona ulaşacağını ise zaman gösterecek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...