Elon Musk liderliğindeki Twitter'ın, tek bir onay işareti yerine, farklı şeyleri belirtmek için çok renkli onay işaretleri var. Bu, kullanıcıların izlemesi için çok kafa karıştırıcı olabilir. İşte sosyal ağdaki tüm onay işaretleri ve rozetler için kullanışlı bir kılavuzu sizlere sunuyoruz.
Haydi o halde kılavuza bir an önce geçelim.
İlginizi Çekebilir: Twitter Brüksel Ofisini Kapatıyor
İşte Twitter’daki Yenilikler
Mavi Onay İşareti:
Bu iki anlama geliyor. 1) Bu onay işaretine sahip bir hesap, eski bir doğrulanmış hesaptır. Bu, bir politikacıyı, bir ünlüyü veya bir aktivisti temsil eden dikkate değer bir hesabı işaretlemek için kullanılmış. Bu, söz konusu kişinin gerçekten de iddia ettikleri kişi olduğunu kanıtlamak içindi. Musk, eski onay işaretinin birkaç ay içinde ortadan kalkacağını söyledi. 2) Mavi onay işaretli bir hesap, kişinin o hesaba abone olduğu anlamına da gelebilir. İkisi arasındaki farkı bilmenin tek yolu mavi onay işaretini tıklamak.
Altın Onay İşareti:
Platform, hesabın bir şirkete veya kuruluşa ait olduğunu not etmek için bu onay işaretini bu haftanın başlarında kullanıma sundu. Sosyal ağ ayrıca, şirketlerin bir onay işareti almak için başvurabilmeleri için bir Twitter Blue for Business planı üzerinde çalıştığını da söyledi.
Resmi (Gri) Onay İşareti:
Yeni eklenen bu onay işareti için belirtelim ki; hükümet hesapları, siyasi partiler, medya kuruluşları ve markalar gibi belirli profilleri onaylamanın bir yolu. Twitter ayrıca bunun herhangi bir belirti olmaksızın "diğer bazı kamuya mal olmuş kişiler" için geçerli olduğunu da söylüyor.
Etiketler Ve Rozetler
Devlete Bağlı Medya:
Twitter, bu etiketi editoryal bağımsızlığı olmayan medya evlerine uyguluyor. Bu, devletin söz konusu medya kuruluşu üzerinde editoryal ve mali kontrole sahip olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla, BBC ve NPR gibi varlıklar bu görüş alanına girmiyor. İki yıl önce tanıtılan etiket, önde gelen editörleri ve raporları ile birlikte medya hesapları için de geçerli. Sosyal ağ ayrıca bu hesapları veya tweet'lerini önermiyor.
Devlet Hesapları:
Devlete bağlı medya etiketleriyle birlikte sunulan devlet hesabı etiketi (bayrak simgesi), bunun bir devlet kurumuna ait veya bir yetkili tarafından işletilen bir hesap olduğunu bildirmeyi amaçlıyor. Twitter, devlet personeli için resmi iletişim kanalları olmayan hesapları etiketlemez.
Twitter, bir hükümetin insanların sesini bastırdığı sınırlı durumlarda, bu hesabı güçlendirmeyi önermediğini söylüyor.
ABD Seçim Adayları:
Bu etiket, hesabın ABD ara sınavlarına katılan veya Temsilciler Meclisi, ABD Senatosu veya valiliği için yarışan bir kişiye ait olduğunu belirtiyor. Şirket artık bu etiketleri birden fazla seçimde kullandı.
Otomatik Etiketler:
Twitter, geçen yıl iyi ve kullanışlı botlar için bir etiketi test etmeye başladı. Ayrca bu etiketi bu Şubat ayında resmen başlattı. Ancak Musk'ın "botlara karşı savaşı" göz önüne alındığında, bu etiketin hayatta kalacağının garantisi yok.
Doğrulanmış Telefon Numarası Rozeti:
Twitter, Musk devralmadan önce bu etiketi test ediyordu. Ancak son zamanlarda şirket, Hindistan'daki kullanıcılar için kullanıma sunmaya başladı. Hindistan'daki bir kullanıcı telefon numarasını doğruladıysa, bunu profilinde göstermeyi seçebilir.
Twitter Profil Kategorisi:
Bu, işletmeler için kendini kanıtlamış başka bir etikettir. Bu, profesyonel hesapların kendilerini "Kahve Dükkanı", "Gazeteci" ve "Gözlükçü" gibi etiketlerle tanımlayabileceği anlamına geliyor.
Twitter için diyebiliriz ki ne zaman yeni bir etiket göreceğimizi veya mevcut olanlardan birinin kaldırılacağını asla bilemeyiz. Bu yüzden takipte kalalım.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...