Elon Musk liderliğinde yapılan yeni bir çalışma, Twitter ile ilgili bazı ilginç bulgulara ışık tutuyor. Bu yeni çalışmanın kısa süre önce açıklanan istatistiklerine göre, iklim kriziyle ilgili yanlış bilgiler artmaya devam ediyor. Bu haber CAAD tarafından Perşembe günü yayınlanan bir araştırmadan geliyor.
Şimdi de bu çalışmadan bahsedeceğiz. Haydi o halde detaylara.
İlginizi Çekebilir: Twitter’dan Veri Sızıntısı Açıklaması
Yapılan Çalışma Hakkında Detaylar
Bir kullanıcı iklim terimi gibi şeyleri aramakla meşgul olduğunda Twitter'ın #ClimateScam adlı belirli bir hashtag'i nasıl önerdiğinden bahsetmeye devam ettiler. Ayrıca, raporun yayınlandığı dönemde şirket, İklim gibi terimler için önde gelen arama sonucu olarak birkaç Insider çalışanına ait bazı ilginç gerçekleri ortaya çıkaran hashtag ile ilgili öneriler de gönderiyordu.
Bundan sonra, bu yayının yazarlarının bu hashtag'e atıfta bulundukları görüldü. Ve 2022 yılında genel olarak platformda büyük bir geri dönüş yapan inkarcı içeriğin nasıl olduğundan bahsettiler.
Bu hashtag, Temmuz ayında platformda hızla yükseldi. O zamandan beri yukarı yönde ilerlediği görüldü ve şimdiye kadar da devam ediyor. Aralık ayına kadar, yaklaşık 91.000 kullanıcının bu hashtag hakkında yaklaşık 362.000 kez konuştuğu da görüldü.
Bu özel rapor, "İklim Krizi" ve "İklim Acil Durumu" gibi daha fazla hashtag'in yanı sıra daha fazla etkinlik ve katılım gösteren verilere rağmen, bu tür kelimelerin nasıl trend bir terim olarak ortaya çıktığına değindi. Bu arada, araştırmacıların bu tür bir öne çıkmanın kişiselleştirme, popülerlik durumu ve hatta içerik hacmi gibi şeylerle nasıl çok iyi açıklanamayacağını eklediklerini gördük.
İklim dolandırıcılığı hashtag'lerinin kaynağı çok net değildi. Ayrıca bu, şeffaflıkla bağlantılı gereklilikleri ve bu araştırmaya göre içeriğin kullanıcılar için nasıl ortaya çıkacağını vurgulamakla ilgiliydi.
Rapor, benzer şekilde, bu rapora göre yalnızca belirli bir hashtag altındaki bazı içeriğin yanlış bilgi terimiyle nasıl düzgün bir şekilde etiketlendiğine de ışık tutuyor.
Gerçeği söylemek gerekirse, çoğu kişi için büyük bir şok değil. Evet, raporlar oldukça endişe verici ama aynı zamanda Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de satın aldığından beri platformun ekibini içerik denetimi için azalttı.
Benzer bir şekilde, platformun geçmişte ortaya çıkan içerik denetleme kararlarıyla kafa kafaya geldiği görüldü. Buna, Washington DC'deki Capitol İsyanlarından sonra eski ABD başkanı Donald Trump ile bağlantılı hesapların askıya alınması da dahil.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...