Twitter medyası; ifade özgürlüğü, fikir alışverişleri, güncel gündem haberleri ve daha birçok konuşulmaya hazır konularıyla geniş materyallere sahip.
Beynin sosyalleşmeye ihtiyaç duyduğu bu platformda, insani varlık objesine rastlamanın zor olduğu bir dönemece girildi. Olup biten ne varsa paylaşılması ve benliklerin fikir olarak yapay zeka biçimine kavuşması harekete geçiriliyor. Birkaç duyum, günlük yaşantılar ve haberlerin yanı sıra görüşlerin yapay zekaya uygunluğu teste tabi tutulmaya başlanıyor.
Etkili iletişimin etik boyutu
[caption id="" align="alignnone" width="600"]
Startup Teknoloji[/caption]
Twitter'ın eleştirilere açık bir alan olması, gönderici ve alıcı arasında tartışmaların yaşanmasını anbean gerçekleştiriyor. Duyguları, düşünceleri ve gereksinimleri iletirken empati yetisinin köreldiğine de şahit olunuyor. Kullanıcılar içerisinde yargılamadan ifade eden ise insan olduğunun altını çiziyor. Bu durumda doğru dili kullanabilmek için gelişen teknolojiden yararlanmanın önemi sosyal ağda dikkatleri üzerine topluyor.
Paralel iletişimlerden oldukça faydalanmak robotikleşmenin sinyallerini verdi. Basite indirgenen düşünceler ifade edildiğinde veya birbirine benzeyen cümleler kullanıldığında etkileşim alma isteği fazlasıyla tatmin edici duruma geliyor. Halihazırda olana konarak robot imajı yakalandığında belirsiz nesneler biz olurken, beliren ise J. Lacan'ın ayna teorisinin değerlendirilmeye alınmış robot versiyonları oluyor.
Twitter robot yasalarını mı uyguluyor?
[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Startup Teknoloji[/caption]
Bilimkurgu yazarı Isaac Asimov'un hayal gücüyle yarattığı kurgu günümüzün gerçekliğine dönüşüyor. İnsana özgü olan biyolojik zeka, taklit edecek robotlar üretmeyi hedefleyen bilimi uzaktan seyrediyor. Tüzel kişiliklerin insanlara doğrudan yaklaşımı esas alan bu yasada, robotlaşmaya yakınlaştıkça iletişim ağında risklerin barınacağı öngörülüyor.
Twitter, bu yasadan çıkarımlar yapan birçok insanı merceğine alıyor. Eğitim geçmişini, kişisel gelişimi ve psikolojik varyasyonları insan fizyolojisinde ki duyu organlarına baz alarak işleme alıyor. Yapay zekaya olan bakış açısı insanı modüle ederken, robot ise insanlaştırılmış form haline bürünüyor.
Twitter'da duyu organlarının asimile olmasına ilişkin değişimler her yıl kaydediliyor. İnsan ilişkilerinde çatışmacı yaklaşımların artışı ve elektronik varlığa dönüşümün hızla ilerliyor oluşu göze çarpıyor. Bu durumda yapay zeka senkronizasyonunu sağlamada önemli rolü olan insanın sosyal ağdaki iletişim tekniği, işlemci hatası sorunlarını doğurabilme olasılığını arttırıyor.
Geleceğin iletişiminde yapay zeka
[caption id="" align="alignnone" width="4000"]
Startup Teknoloji[/caption]
Twitter, gelecekteki yapay zekaya entegre olabilen insan fikirlerini robot kullanıcılara aktaran işletim sistemini geliştiriyor. Kullanıcılar, etkili iletişim ve yasaları benimseyen gerçek kişi modifiyesinde aktifleşebilecek. Uygulanan ve kodlanan beş duyu organın fonksiyonel ve zihinsel tüm işlevi yapay zeka işletimine dahil olacak. Ayrıca twitter, iletişim teknolojisinin günümüzdeki ağına ek olarak insan fikrini benimsemiş uygulamaların da sayfa kullanımına açılmasını sağlayacak.
Yıllar içerisinde robotlaşan fikir manipülasyonlarına ve insanlaşan robot fikirlerine yenilikçi bakılacak bir düzenek oluşturulacak. Böylece ifade etmenin ileri düzey boyutları günlük akışta yerini bulacak. İnsan robot, robot ise insan olarak bütünlüğünü ve kalemini her anlamda tüm dünyayla paylaşacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...