Uber şirketinin yan uygulaması olarak hayata geçirilen ve gıda alışverişinde adını duyuran Uber Eats büyümeye devam ediyor. Ünlü araç hizmeti firmasının yan hizmeti olan Uber Eats, şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunuyor. Pandemi döneminde online gıda alışverişine artan talep doğrultusunda hizmet sağlanan şehirler de genişliyor.
Uber Eats Nedir?
Araç sağlama hizmeti olarak 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde kurulan Uber, zamanla tüm dünyada ismini duyurmuştu. Ülkemizde de hizmet veren firma ise belli bir süre sonra çekilme kararı almıştı. A.B.D başta olmak üzere bir çok ülke ve şehirde ulaşım sorununa çözüm olan şirket, pandemide farklı politikalara yönlenmek zorunda kaldı.
[caption id="attachment_14691" align="alignnone" width="644"]
Uber'in yan hizmeti gıda ve içecek alanında[/caption]
Koronavirüs pandemisi sonrası bir çok ülkede kapanma ve sokağa çıkma yasağı uygulanması Uber'in kazancında düşüşe neden oldu. Bir çok sektör gibi zarar uğrayan firma, ihtiyaç doğrultusunda hareket ederek yeni yollar aramaya başlamıştı. Kapanmalardan dolayı insanların dışarı çıkamaması ve temel zorunluluklarını yerine getirememesi Uber'in Uber Eats isimli yeni bir uygulamaya geçmesine sebep oldu. Türkiye'deki
Getir markasının bir benzeri olarak Uber Eats, kişilere online gıda ve içecek hizmeti sunuyor. Satın alınan ürünler kargo aracılığıyla kişilerin evine teslim ediliyor.
Uber Eats Büyümeye Devam Ediyor: 400 Şehir Kapsama Alanında
Amerika Birleşik Devletleri'nde kendini ispat etmeye çalışan Uber Eats'in rakipleri ise epey kuvvetli. Amazon başta olmak üzere daha yaygın ve bilinen markalarla mücadele içerisine giren Uber Eats, hem rakiplerine ulaşmaya çalışırken hem de şirket kârını korumaya çalışıyor. Bunun için vites yükselten firma, New York ve başkent Washington olmak üzere kilit pazarlarda hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.
[caption id="attachment_14692" align="alignnone" width="685"]
New York ve Washington'da da hizmet verilecek[/caption]
Çalışmalara geçen seneden beri devam eden Uber bu riskli hamleyle durumu kurtarmaya çalışıyor. Çünkü şirketin maddi kaynak yetersizliğe her gün ay daha da artıyor. Ancak şirketin CEO'su Dara Khosrowshahi'nin de itiraf ettiği ekonomik yetersizlik, firmanın azimle çalışmasını engellemiyor. Khosrowshahi Uber'in geleceğini temin etmeye çalışırken Uber Eats'in de büyük pazarlarda varlığını devam ettirmeye çalışacağını belirtti.
Uber Startup'lardan Güç Alıyor
Her ne kadar maddi güçlüklerle ilerlemeye çalışsa da, Uber'in ilginç bir çözümü var: Startup'lar! Hem küçük girişimlere destek olmak için hem de destek alabilmek için bir çok startup ile anlaşma sağlayan Uber Eats, birlik içerisinde hareket etmeyi seçti. Şirketin tek başına sağlayamayacağı hizmet için seçtiği startuplar ise Postmates, Gopuff ve benzeri girişimlerden oluşuyor.
[caption id="attachment_14693" align="alignnone" width="684"]
Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi[/caption]
Yıl sonuna kadar ülke çapında bir hizmet ağına sahip olmayı arzulayan Uber Eats'in geleceği ise pandeminin etkilerine bağlı. Gıda taminatı ve ulaşım hizmeti gibi kritik alanlarda iddialı tavrını korumaya çalışan Uber yine de riskli bir noktada. Bütün yatırımını ve kaynaklarını kullanmanın yanısıra yeni projeler için de efor sarfeden şirket, bir sonraki kapanma ya da sokağa çıkma kısıtlamalarından sağ salım çıkamayabilir. Zarar ile kar arasındaki farkı daraltmaya yönelik çabalarından bahseden Uber CEO'su Khosrowshahi de aynı görüşte.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...