Ücretsiz VPN Hizmetleri pek çok internet kullanıcısının arama motorlarında daha rahat bir şekilde gezinti yapmak için aradıkları araçlardandır. İnternetin diğer alanlarında olduğu gibi bu konuda da çok fazla bilgi kirliliği vardır ve kullanıcıların kafaları hangi aracı kullanacakları ile ilgili karışabilmektedir. İnternette rahat bir gezinti yapmanız için ihtiyaç duyduğunuz VPN hizmetlerini listelediğimiz yazımızda bu yılın en iyi ücretsiz VPN hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
Ücretsiz Kullanabileceğiniz En İyi VPN Servisleri Listesi
1)Speedify
Ücretsiz VPN servislerini en büyük problemlerinin başında hız limitleri gelmektedir. Speedify'in en önemli özelliği hız limitlerinin en yüksek performans vermesini sağlamaktır. Kullanıcıların internet kimliğini gizleyen bu hizmet ile Instagram ve Snapchat gibi sosyal medya platformlarında internet hızı oldukça artırılmaktadır.
Speedify 30'un üstünde sunucu desteği sağlarken ethernet ve 3G/4G bağlantıların hız kapasitesini de yükseltmektedir. Her ne kadar avantajlı ve kullanışlı bir VPN hizmeti sağlasa da ücretsiz kullanımlarda aylık kota olarak 1 GB sağlamaktadır.
2)PrivateTunnel
PrivateTunnel; Windows, iOS ve Android gibi tüm cihazlarda kullanılabilen bir servistir. VPN uygulamaları içinde kullanıcılarına en kolay kullanımı sunan uygulamadır. Ücretli ve ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. İlk 7 gün deneme sürümünü 200 MB kota ile uygulamayı kullanabilirsiniz. PrivateTunnel'den deneme sürümünden sonra memnun kalırsanız sadece 30 Dolar vererek yıllık olarak satın alabilirsiniz. Sunucuları dokuz farklı bölgeye dağıtılmış olan uygulamayı bir abonelik satın alarak 3 değişik cihazda kullanabilirsiniz.
3)Hotspot Shield Free
VPN hizmeti sunan en popüler uygulamalardan biri Hotspot Shield Free'dir. Değişik değişik Wİ-Fi noktalarını kullanarak internete bağlanan biriyseniz bu uygulama ile gizliliğinizi koruyabilirsiniz. Diğer pek çok uygulamaya göre Hotspot'un VPN hizmetinin ücretsiz kısmı yavaş olmasına rağmen günlük 750 MB kullanım sunması sebebiyle çoğu kişi tarafından tercih edilmesine sebep olmaktadır. Dünya'nın 20 ayrı noktasında bağlantı sağlamaktadır. Bunlardan istediğinize bağlanarak hızlıca kullanıma başlayabilirsiniz. Elit üyelik olarak adlandırılan ücretli hizmeti daha avantajlı seçenekler ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz olan uygulamada ise bölgenizi maalesef seçemiyorsunuz.
4)Freelan
Eğer bir VPN'den beklediğiniz sadece internet sağlayıcılarının yasakladığı sitelere girmekse Freelan sizin için biraz karmaşık ve ayrıntılı gelebilir. Listede bulunan diğer uygulamaları kullanarak standart bir VPN hizmeti alabilir ve VPN'den beklentinizi karşılayabilirsiniz. Bunların yanı sıra eğer daha teknik bir uygulamaya ihtiyacınız varsa ve ayarlamalarınızı kendiniz yapmak istiyorsanız Freelan'ı kullanabilirsiniz. Yalnız Freelan ile ilgili bir sıkıntı da grafik tabanlı bir arayüz ile kullanıcılara sunulmuyor olması. Bu sebeple uygulamayı kullanan kişiler ayarlamaları komut satırları olarak belirtiyorlar.
5)Windscribe
Listede yer alan en kaliteli VPN uygulamalarından biridir. Güvenlik yöntemleri konusunda oldukça başarılı olan bu uygulama veri kotasında da kullanıcılarını memnun etmeyi başarmaktadır. Aylık olarak 10 GB kota sağlayan Windscribe 8 ayrı bölge üzerinden bağlantı noktası sağlamaktadır. Bu 8 ayrı bölge üzerinden istediğiniz noktayı kullanarak internete bağlanabilirsiniz. Uygulamanın bir diğer avantajı ise Twitter'da uygulamayı mention'lamanız halinde 5 GB ek kotaya sahip olacağınız gerçeği. Uygulamaya bir arkadaş davet ettiğinizde ise 1 GB kota daha kazanabilirsiniz. Kendi güvenlik duvarını kullanan uygulama adblocker hizmetini de kullanıcılarına sağlayarak listedeki en kaliteli hizmeti sunan uygulamalardan biri olduğunu kanıtlıyor diyebiliriz.
6)ProtonVPN
Bu uygulamanın ücretli ve ücretsiz iki farklı kullanım şekli mevcuttur. Ücretsiz olan seçeneği kullandığınız takdirde tek bir cihaz üzerinde 3 farklı bölgeye bağlanabilirsiniz. Tüm platformlara destek sunan bu uygulamanın negatif yanlarından biri ücretsiz olan seçeneğin ücretlilere oranla çok yavaş kalıyor olması. Uygulama gizlilik konusunda kayıt tutmadığını söyleyerek insanların gizlilik haklarını ihlal etmeyeceğini belirtiyor.
7)TunnelBear
TunnelBear, bir VPN'den beklenen hızlı ve kolay kullanım avantajlarını sağlayan uygulamalardan biridir. Lokasyon desteği olarak 20'den fazla bölgeyi sunmaktadır. 1.000'in üzerinde sunucu desteği veren uygulama 5 farklı cihazda kullanılabilmektedir. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz hizmetleri arasındaki fark aylık kota verisi kullanımıdır. Ücretsiz aboneliklerinin kotası ise 500 MB'dır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...