Ukrayna Parlamentosu kripto para birimini yasallaştıran ve düzenleyen bir yasayı kabul etti. Tasarı 2020′de yürürlüğe girdi ve şimdi Başkan Volodymyr Zelensky’nin masasına gidiyor.
Yeni yasayla yerel halkın sanal para birimleri satın almasına ve takas etmesine izin verildi. Ancak kripto ile uğraşan şirketler ve borsalar genellikle kolluk kuvvetleri tarafından yakından izlendi. Yeni mevzuat ayrıca, bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahip olanlar için dolandırıcılığa karşı belirli korumaları da ortaya koyuyor.
Eğer bu yasa Başkan tarafından imzalanırsa, sanal varlıklar, dijital cüzdanlar ve özel anahtarlar, Ukrayna yasalarında yer alacak terimlerdir.
Parlamentos Birkaç Yıldır Yapım Aşamasında Olan Yasayı Sonunda Onadı
[caption id="attachment_20734" align="alignnone" width="730"]
Ukrayna Kripto Para Birimini Yasallaştırdı[/caption]
Yasa, kriptonun yasal hale getirildiğini görecek ve düzenleyicilerin borsaları denetlemesine ve vatandaşların kazançlarını veya tasarruflarını fiat yerine kripto olarak beyan etmelerine izin verecek.
“Sanal Varlıklar Üzerine” yasa tasarısı, Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından yaklaşık bir yıllık formülasyonun ardından Haziran 2020'de Verkhovna Rada'da ilk kez sunuldu. Kısa bir süre sonra ilk okumasını geçti, ancak bir dizi önemli revizyon için komite aşamasına geri gönderildi.
İlk bakışta, tasarı, tokeni yasal ihale haline getiren yakın zamanda ilan edilen El Salvador bitcoin (BTC) yasasından çok uzak görünebilir . Ancak, Çin'deki sektörü etkin bir şekilde boğan kısıtlayıcı kripto baskısından da çok uzak. Bunun yerine, Ukrayna hükümeti
Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) kripto gereksinimlerine uyum ile kripto ticaretini artıracak koşullar yaratma arasında iyi bir denge kurmaya çalıştı .
El Salvador'dan Sonra Kripto Para Birimlerini Yasallaştıran Son Ülke Ukrayna
[caption id="attachment_20733" align="alignnone" width="696"]
Ukrayna Kripto Para Birimini Yasallaştırdı[/caption]
El Salvador’un bu hafta Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etme hamlesinden farklı olarak, Ukrayna’nın kripto yasası, Bitcoin’in bir ödeme şekli olarak kullanıma sunulmasını kolaylaştırmıyor ve onu ülkenin ulusal para birimi olan Grivna ile eşit bir zemine oturtmuyor. Bununla birlikte, eski nükleer gücün bugünkü oyu, Kiev’in Bitcoin’e yaslanma yönündeki daha geniş bir baskısının bir parçası.
İki hafta önce, meşhur muhafazakar bir hükümet olan ve hâlâ geleneksel Marksist yöntemlerle kurulmuş olan Küba, “sosyoekonomik çıkar nedenlerini” öne sürerek kripto para birimlerini tanımak ve düzenlemek için bir yasa çıkardı.
Önemli Not: Buradaki yazılar
bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Hiç bir şekilde
yatırım tavsiyesi içermemekle birlikte
Startupteknoloji ve
yazar sorumlu değildir.
Sizce kripto paralar yaygınlaşmalı mı? Düşüncelerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Daha fazla haber için
Kripto Para bölümümüzün geri kalanına göz atmaktan çekinmeyin
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...