Genç işsizliği çoğu zaman hak ettiği kadar itibar görmeyen bir ölçümdür. Ancak durum böyle olmasına rağmen, bir ülkenin ekonomisinin genel başarısını ölçmenin önemli bir yönü olduğu belirtiliyor. İspanya'nın, OECD tarafından bildirilen yüzde 27,4 civarındaki oran ile en yüksek genç işsizliği oranına sahip olduğu ortaya çıktı. Kovid salgını, işleri normalde olabileceğinden çok daha kötü hale getirdi. Dünyanın da dört bir yanındaki ülkeler bu tempoya ayak uydurmakta zorlanıyor. İşte şimdi sizlerle, büyük ülkelerdeki genç işsizlik oranları araştırmasının detaylarını paylaşıyoruz! Listede Türkiye'de var!
İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka Bir İş Dalını Daha Bitirebilir!
Sıralama Detayları
Bütün bunlar söylenmiş ve artık bir kenara bırakılmışken, Kosta Rika'nın yüzde 27,1'lik işsizlik oranıyla ikinci sırada yer aldığını belirtmekte fayda var. Üçüncü sırada yüzde 24,9 ile İsveç, ardından yüzde 23,6 ile Yunanistan geldi. İtalya ise yüzde 21,3 ile ilk beşte yer alıyor.
Bununla birlikte, Çin ve İtalya'nın aslında dördüncü sırada yer aldığını, Doğu Asya'nın büyük gücünün de her şey dikkate alındığında yüzde 21,3 civarında bir genç işsizlik oranı ortaya çıkardığını belirtmekte yarar var. Bu altı ülke dışında hiçbir ülke yüzde 20 sınırını geçemedi. Ancak Şili ve Lüksemburg sırasıyla yüzde 19,8 ve yüzde 19,6 ile yaklaştı.
Genç işsizliği zararlı olabilir. Çünkü bu, potansiyel olarak gençlerin mali kaderlerini kontrol etmelerini engelleyebilecek türden bir şey! Çoğu Avrupa ülkesinde yüksek oranda genç işsizliği var. Ancak bu daha çok ücretsiz eğitime odaklanmalarıyla ve böylece çocukların geçimini sağlamak için çalışmak yerine çocuk olarak kalmalarına izin verilmesiyle ilgili olabileceği belirtiliyor.
Yelpazenin diğer ucunda ise Japonya sadece yüzde 4,2 ile en düşük genç işsizliği oranına sahip oldu. Meksika ve İsrail sırasıyla yüzde 5,2 ve yüzde 5,3 ile çok geride değildi. Güney Kore ve Slovenya sırasıyla yüzde 5,4 ve yüzde 5,6 ile en düşük genç işsizliği oranları arasında ilk beşte yer alıyor. Bu da bu ölçümlerin genellikle coğrafi konumdan veya yüksek düzeyde gelişmiş diğer ülkelere yakınlıktan bağımsız olduğunu gösteriyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...