Dünyanın en büyük sentetik açıklıklı radar takımyıldızı olan ICEYE'nin tasarımcısı, üreticisi ve operatörü ICEYE, düzenlemiş olduğu D serisi yatırım turunda 136 milyon dolarlık ciddi bir yatırım toplamayı başardı. Alınan yeni yatırımın ise, şirketin ulusal doğal afet (NatCat) çözümlerinin daha da geliştirilmesinin yanı sıra, özellikle sağladığı yapay zeka ve ML analitik hizmetlerinde uluslararası büyüme çabalarını artırmak adına kullanılacağı duyuruldu.
Kurulduğu günden bu yana büyük işler başaran ICEYE, 2015 yılından bugüne kadar, toplam 313 milyon dolarlık yatırım toplamayı başararak büyük bir başarıya imza attı.
Firmanın 136 milyon dolarlık büyük bir yatırım elde ettiği D serisi yatırım turuna ise Seraphim Space liderlik etti. Yatırım turuna Molten Ventures, OTB Ventures, True Ventures, C16 Ventures, Chione Ltd, Services Group of America, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Stratejik Yatırım Fonu (NSSIF), Space Capital, Promus Ventures, BAE Systems ve Kajima Ventures firmaları iştirak etti.
Ayrıca OTB Ventures ile birlikte, Avrupa Yatırım Fonu (EIF), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen InnovFin For Equity (IFE) programı aracılığıyla turda yer aldı.
Konu hakkında ICEYE Kurucu Ortağı ve CEO'su Rafal Modrzewski, firma ve yeni yatırım ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. ICEYE CEO'su açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"ICEYE gibi şirketleri desteklemek bizim için kolay bir karar"
Yatırım turuna iştirak eden firmalardan biri olan Molten Ventures'tan Vinoth Jayakumar, konu ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Jayakumar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
2015 Yılından Beri 16 Uydu Başarıyla Fırlatıldı
ICEYE tarafından geliştirilen sentetik açıklıklı radar uydu takımyıldızları, iklim değişikliği izleme, bir afet durumunda sigorta hasar tespiti veya afet müdahale ve kurtarma, ulusal güvenlik ve insani yardım gibi pek çok alanda kullanılabiliyorlar. Ayrıca bu uydular, bulut örtüsünün günün hangi saatinde olduğuna bakılmaksızın her an bilgi sağlayabiliyorlar.
Uydular, dünyanın güvenilir ve sık güncellenen görüntülerini sağlamak için tasarlandılar. Bu yüzden acil bir durumda anında görüntü vererek hayat kurtarıcı bir görev alıyorlar.
Sadece dört kısa yıl önce, ICEYE ilk uzay aracını yörüngeye yerleştirmeyi başarmıştı ve o zamandan beridir firma 16 uydu görevini başarıyla tamamlamadı. Firma ayrıca bu yıl da bir uydu görevi gerçekleştirdi. Henüz bir aydan daha kısa bir süre önce, 16 Ocak'ta, firma Cape Canaveral, Florida'daki merkezinden iki SAR uydusunu başarıyla fırlattı.
Ayrıca bu yeni fırlatılan uydular, firma için bir mihenk taşı da oldu. Çünkü bu yeni uydular, ICEYE US tarafından inşa edilen, lisanslanan ve işletilen ilk dünya yörünge araçlarıydı.
Firma, alınan yeni yatırımla birlikte ne tarz yatırımlar yapmayı planladığının bir ipucunu vermiş durumda. NatCat çözümlerini geliştirmek ve uluslararası operasyonlarını büyütmek istiyorlar. Firmanın bu doğrultuda ne tarz yatırımlar ve atılımlar yapacağı ise ilgi ve merakla bekleniyor. Firmanın ne tarz hamleler yapacağını ise zaman gösterecek.
Bu tarz diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...