Güneş sistemimizle ilgili birçok haber ortaya çıkıyor. Uzay dünyasındaki gizemlerin tek tek ortaya çıktığı günlerde Güneş ile ilgili de birçok detay ortaya çıkıyor. Aynı zamanda Güneş’in detaylı bir şekilde incelenmesine olanak sağlayan yeni bir gelişme de var. Uzay dünyası belki de merak edilen ve hala gizemini koruyan bir dünya olarak geçiyor. Bu gizemli dünyayla ilgili film ve diziler yapılmakla birlikte uzay endüstrisinin gelişmesine de ışık tutan yeni bilgiler de ortaya çıkıyor. Yazımızda Güneş’in yakından çekilen ilk fotoğrafını konuşuyoruz!
İlginizi çekebilir: NASA, Uzaya Yeni Aracını Göndermek İçin Gün Sayıyor
Güneş Daha Yakından Gözlemleniyor
Güneş’in çok yakından çekilen ilk fotoğrafını çeken Daniel Inouye Teleskobu büyük bir başarıyla anılıyor. Haleakala Gözlemevi’nin teleskobu olarak biliniyor. Hatta bu teleskop sayesinde Güneş o kadar yakından çekildi ki atmosferinin ikinci katmanı olan ve renk küresi olarak nitelendirilen Kromosfer’i görüntülediği ifade ediliyor.
Güneş'in İkinci Katmanı Gözlemlendi
Uzay’ın gizemlerinden birinin daha ortaya çıktığı bu şekilde belli oluyor. Öyle ki ilk kez Güneş bu kadar yakından gözleniyor. Yüksek çözünürlükteki fotoğrafta 82 bin 500 kilometrelik alan net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Normal şartlarda Güneş tarafından yayılan enerjilerden etkilenen ve bu fotonlara direnemeyen diğer teleskoplar yakından görüntü almaya başaramamıştı ancak Uzay dünyasında kullanılan ve sürekli olan gelişen teknoloji sayesinde bu durum tersine dönmeye başlıyor. Bu teknolojiden faydalanarak çekilen fotoğraf sayesinde Güneş daha yakın ve daha ayrıntılı bir şekilde görüntülenebiliyor. Bu sayede Güneş ile ilgili daha fazla bilgi edinilmesi muhtemel görünüyor.
Güneş teleskobu olarak ABD tarafından üretilen teleskop sayesinde birçok görüntü alınabilmesi mümkün hale geliyor. Yeni teknolojilerin kullanılması sayesinde uzay dünyasıyla ilgili gizemler ortaya çıkacak gibi görünüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...