Harvard profesörü Avi Loeb, 2014 yılında Papua, Yeni Gine'nin sularına düşen bir meteordan uzaylı teknolojisi parçaları bulmuş olabileceğine inanıyor.
Loeb ve ekibi malzemeleri analiz için Harvard'a getirdi. ABD Uzay Komutanlığı, malzemenin başka bir güneş sisteminden geldiğini neredeyse yüzde 99,999 kesinlikle doğruladı. Hükümet, Loeb'e inmiş olabileceği 10 km'lik (6,2 mil) bir yarıçap verdi.
Loeb, "Orası ateş topunun meydana geldiği yerdi ve hükümet bunu Savunma Bakanlığı'ndan tespit etti. Burası çok büyük bir alan, Boston büyüklüğünde, bu yüzden onu tespit etmek istedik. Ateş topunun mesafesini, patlama dalgasının gelişi, patlamanın patlaması ve hızla gelen ışık arasındaki gecikmeye bağlı olarak hesapladık." diye ifadede de bulundu.
İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Büyük Uzay Hackathonu: NASA ve TUA İş Birliğiyle Taçlandırıldı
Harvard Profesörü Avi Loeb, Uzaylı Teknolojisinin Parçalarını Bulduğuna İnanıyor
Hesaplamaları, meteorun potansiyel yolunu çizmelerine izin verdi. Bu hesaplamalar, ABD hükümetinden gelen aynı öngörülen 10 km'lik menzil boyunca bir yol açtı. Loeb ve ekibi, Silver Star adlı bir tekneyle bölgeye gitti. Gemi, meteorun öngörülen yolu boyunca ve çevresinde çok sayıda geçiş yaptı. Araştırmacılar, teknelerine mıknatıslarla dolu bir kızak bağlayarak okyanus tabanını taradı.
Loeb, "On tane küre bulduk. Bunlar neredeyse mükemmel küreler veya metalik bilyeler. Onlara mikroskopla baktığınızda, arka plandan çok farklı görünüyorlar. Altın, mavi, kahverengi ve bazı renkleri var. Bazıları Dünya'nın bir minyatürüne benziyor." diye ifadelerde bulundu.
Bileşimin bir analizi, kürelerin yüzde 84 demir, yüzde 8 silikon, yüzde 4 magnezyum ve yüzde 2 titanyum artı eser elementlerden yapıldığını gösterdi. Boyutları milimetrenin altında. Mürettebat toplamda 50 tane buldu.
Loeb, "Daha önce görülen ve NASA tarafından kataloglanan tüm uzay kayalarından daha sert bir malzeme gücüne sahip. Onun güneş sistemi dışındaki hızını hesapladık. Saniyede 60 km idi, tüm yıldızların yüzde 95'inden daha hızlıydı.Demir gök taşlarından bile daha sert malzemelerden yapılmış olması ve güneş çevresindeki tüm yıldızların yüzde 95'inden daha hızlı hareket etmesi, potansiyel olarak başka bir medeniyetten bir uzay aracı veya bazı teknolojik araçlar olabileceğini düşündürdü.'
Durumu NASA tarafından fırlatılan herhangi bir Voyager uzay aracına benzetiyor.
Loeb, "10.000 yıl içinde güneş sisteminden çıkacaklar. Bundan bir milyar yıl sonra başka bir gezegenle çarpıştıklarını hayal edin. Her zamankinden daha hızlı hareket eden bir meteor gibi görünecekler.''
"Ayrıca, gelecekteki bir keşif gezisinde bulabileceğimiz herhangi bir büyük meteor parçasını belirlememize yardımcı oluyorlar. Bu nesnenin çarpmadan kurtulan büyük bir parçasını bulmayı umuyoruz çünkü o zaman bunun bir kaya mı yoksa teknolojik mi olduğunu anlayabiliriz'' diye de ekledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...