Türkiye’deki Visa Avrupa İnovasyon Programı için 5 fintech girişimi seçildi. Hackquarters ve Visa ortaklığı sonucunda Visa İnovasyon Programı oluşturuldu. Ancak Visa Avrupa İnovasyon Programı şeklinde faaliyetlerine devam edecek.
Mart 2023’te başvuruları başlayan programın yeni dönemine seçilen girişimler belli oldu. Bu program; Yunanistan, İspanya, Portekiz, Kıbrıs, İtalya, Türkiye ve Malta’da yürütülüyor. Programa Türkiye’den toplam 55 girişim başvuru yaptı. Fakat bu başvurulardan sadece 5 tanesi programa katılabilecek. Programa katılan 5 girişim, finans teknolojileriyle ilgili faaliyet gösteriyor.
Visa Avrupa İnovasyon Programı’na Katılan 5 Girişim
Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın 2023 dönemine katılmaya hak kazanan 5 girişimi şöyle sıralayabiliriz:
Agrio Finans
Gıda ve tarım ekonomisini Yeşil Mutabakata hazırlayan etki odaklı finansal teknoloji girişimidir. Denetimli finansal otorizasyon yapısıyla gıda tedarik ve tarım zincirine yönelik Yeşil Mutabakat uyumlu dijital varlık ihracını gerçekleştiriyor.
Recepta
İşletmelerin müşterilerine dijital makbuz ve özelleştirilmiş kağıt sunmasını sağlayan platformdur. Bunları kasada telefon numarası ve e-posta gibi kişisel bilgilere ihtiyaç duymadan sunuyor. Recepta platformu, kart numarasını müşteri tanımlamak için kullanıyor. Müşterileri; pazarlama, spam e-posta ve çağrılardan koruyan bir sisteme sahiptir.
Craftgate
“One-Stop” Shop Ödeme Orkestrasyonu’dur. Bir noktadan bütün banka sanal POS’larını, yurt dışı ve yurt içi ödeme kuruluşlarıyla alternatif ödeme yöntemlerini sisteme entegre ediyor. Tümünü tek panel üzerinden yöneten ödeme orkestrasyonudur.
Abonesepeti
Bütün abonelikleri tek uygulama üzerinden başlatma, sonlandırma, yönetme gibi işlemleri gerçekleştiren bir platformdur. Abonelik yönetim platformu olarak isimlendirebileceğimiz Abonesepeti, aboneliklerle ilgili tüm sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor. Böylelikle tüketicinin hem maddi hem de zaman açısından tasarruf elde etmesini sağlıyor.
Enqura
Visa Avrupa İnovasyon Programı’na katılan 5 girişimden biride Enqura’dır. Bu girişim; yeni nesil uzaktan kimlik tespiti yapıyor. 2023’te uluslararası Stevie ödüllerinin finans endüstrisinin inovasyonunda mükemmellik ödülüne layık görüldü. Süper hızlı şekilde uzaktan yüz, müşteri ve kimlik doğrulama hizmeti veriyor.
Hackquarters CEO’su ve Kurucusu Kaan Akın konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Startup ekosistemini her zaman destekleyen Hackquarters olarak, fintech’lerin en yenilikçi kurumsal ortaklarla bağlantı kurması için tutkuyla çalışıyoruz. Hackquarters, 2019 yılından bu yana Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın uygulayıcısı ve küresel bir finans lideriyle karşılıklı fayda yaratmaya dayalı bu iş birliğini genişletmeye devam ediyor.
Fintech’lerin işlerini büyütmelerine yardımcı olan Visa Avrupa İnovasyon Programı, küresel bir inovasyon ağına, finansmana ve iş uzmanlarına erişim sağlarken aynı zamanda bu alanda somut örnekler oluşturuyor ve müşterilerin deneyimlerini yeniden şekillendiriyor.”
Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz: “Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın Türkiye’deki başarısından ve bu girişim programının uluslararası düzeydeki başarılı uygulanmasını sürdürmekten dolayı gurur duyuyoruz. Bu proje ile Visa, fintech ekosistemini birbirine bağlamaya ve fintech’lerin işlerini ölçeklendirmelerine destek olmak için onlara gerekli görünürlüğü, ağı ve yetenekleri sağlamaya devam ediyor. Bu program ile geleceğin ödeme sistemlerinin ve Türkiye’deki fintech ekosisteminin gelişimine katkımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir: Fintech Factory Girişim Hızlandırma Programı Katılımcıları Belli Oldu!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...