Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı’nın dördüncü dönemi başladı. 6 ay sürecek programın yeni dönemine katılan 5 fintech, işin uzmanlarından girişimlerini hızlandıracak eğitimler alacak, Visa’nın iş ortakları ile tanışacak, 200 ülkeye yayılan global ağı sayesinde yurtdışına açılma fırsatları yakalayabilecek.
Türkiye’nin ödemeler ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak amacıyla yürütülen Visa İnovasyon Programı’nın dördüncü dönemi başladı. Türkiye’den 102 girişim arasından seçilen Alternatif SuperApp, Enno Wallet, MonoPayments, Qumpara ve Yancep 6 ay sürecek yeni döneme dahil oldu. Programın yeni dönemin temalarını ‘yeni nesil ödeme çözümleri’, ‘yeni ödeme akışlarını mümkün kılma’, ‘KOBİ’lerin güçlendirilmesi’ ve ‘sürdürülebilir ve akıllı bir gelecek’ başlıkları oluşturuyor.
İlginizi Çekebilir: iWallet Fintech Girişiminin Hikayesi
Geçmiş Dönemlerin Mezun Fintech’leri 6 Milyon Yatırım Aldı
Visa İnovasyon Programı Türkiye’de bugüne kadar 3. dönemde 15 mezun verdi. Bu fintech’ler 230 saati aşan eğitimlere katıldılar, 140’tan fazla mentörle bir araya geldiler. Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki programların tek bir çatı altında toplanmasıyla fintech’ler yurtdışındaki iş ortaklıkları ve uzmanlarla da çalışma fırsatını elde ettiler. Program süresince Visa’nın yerel ve global iş ağındaki banka, e-para kuruluşu ve üye işyerleri ile 23 pilot çalışma gerçekleştirildi. Mezun fintech’lerden bazıları toplamda 6 milyon dolar yatırım aldı ve pek çoğu yurt dışında iş ortaklığı kurma fırsatı buldu.
Visa İnovasyon Programı 4. Dönem Açılış etkinliğinde konuşan Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel şunları söyledi; “Visa İnovasyon Programı’na başlarken 3 hedef belirlemiştik. İhtiyaç doğrultusunda bankalar ve finans kuruluşlarıyla fintech’leri buluşturmak, yeni oyuncuları destekleyerek kartlı ödemeler pazarının büyümesini sağlamak ve 200 ülkeye yayılan global ağımız sayesinde fintech’lerin geliştirdikleri çözümlerle uluslararası pazarlara açılmalarına destek olmak. Geriye dönüp tamamladığımız 3 döneme baktığımızda bu hedeflerimizi tutturduğumuzu mutlulukla görüyorum. Şimdi de programımızın dördüncü dönem katılımcılarına başarılar diliyorum. Artık Türkiye’den de unicorn’lar çıkıyor. Girişim ekosistemimiz birkaç yıl öncesine göre daha nitelikli. Önümüzdeki dönemde fintech’leri de bu resmin içinde görmeyi umut ediyoruz.” dedi.
Hackquarters CEO'su ve Kurucusu Kaan Akın ise konuyla ilgili değerlendirmesinde “Visa Inovasyon Programı, Visa’nın yanı sıra fintech ekosisteminin önemli oyuncuları olan bankalar, perakende şirketleri ve bunun etrafındaki diğer şirketleri de kapsayan, tam anlamıyla ekosistemi bir adım ileriye taşımaya çalışan bir program. Fintech’lerin dünyadaki hızlı yükselişiyle birlikte hem Türkiye’deki girişim ve ekosistem partnerlerini bir araya getirmemizi, hem de yurtdışından gelen ilgiyle birlikte Türkiye’deki ekosistemin globalleşmesini desteklemeye devam eden bir platform. Her sene seçtiğimiz girişimlerin yanında, bu platformun bir parçası olmak isteyen kişilere de çok açık bir şekilde destek olabilmekten dolayı çok mutluyum. Etkisinin her sene katlanarak arttığını görmemiz de bu programın bir parçası olarak bizi çok mutlu ediyor.”
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...