Volkswagen, elektrikli araç aküleri inşa etmek için 20.38 milyar dolar yatırım yapacağını, şirketin 20.000 istihdam yaratacağını belirtti. Aynı zamanda yıllık satışlardan da 20.38 milyar dolar elde edeceğini söyledi. Otomobil üreticisi, VW'nin EV hedeflerini güçlendirmek için yeterli kapasite, malzeme ve sarf malzemelerini güvence altına almak için yaptığı büyük çabayı denetlemek amacıyla Power Co adlı yeni bir şirket kuracak.
Power Co, yeni teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesinden hammadde madenciliğine ve kullanım ömrü sonunda geri dönüşüme kadar VW'nin tüm pil tedarik zincirini yönetecek. Haber, şirketin Almanya'nın Saksonya eyaletinde, Salzgitter kentindeki ilk pil fabrikasının temel atma töreninde duyuruldu.
VolksWagen CEO’su Herbert Diess yaptığı açıklamada pil hücresi işinin, Volkswagen'i yarının sürdürülebilir, yazılım odaklı mobilitesinin lider sağlayıcısı yapacak olan yeni otomobil stratejilerinin temel taşlarından biri olduğunu söyledi. Kendi hücre fabrikalarını kurmanın teknik ve ekonomik anlamda bir mega proje olduğundan bahseden Diess, bunun, geleceğin en ileri teknolojisini Almanya'ya getirdiklerini gösterdiklerini aktardı.
Geçen yıl VolksWagen, Salzgitter'deki tesis ve İsveç'teki Skelleftea'daki tesis de dahil olmak üzere 2030 yılına kadar Avrupa'da altı pil hücresi üretim tesisi kurma planlarını açıkladı. İspanya'nın Valencia kentinde üçüncü bir fabrika kurulacak ve dördüncü fabrika Doğu Avrupa'da kurulacak. Şirket ayrıca Kuzey Amerika'da gelecekteki gigafabrikaları inşa etme planlarını araştırıyor. Tesisler sonunda yılda 240 gigawatt-saat üretim kapasitesine sahip olacak.
İlginizi Çekebilir: Yerli Dijital Lojistik Platformu Kamion 8.5 Milyon TL Yatırım Aldı
VolksWagen Hedeflerine Doğru Hızla İlerliyor
VolksWagen, 2023'ten itibaren, otomobil üreticisinin markalarına kurulacak akülerinin yeni bir birleşik prizmatik hücre tasarımını piyasaya sürmeyi planlıyor. Hedef, 2030 yılına kadar VolksWagen elektrikli araçlarının yüzde 80'ine güç sağlayan bu birleşik hücre tasarımına sahip olmak. VW'nin ayrıca diğer iki büyük pil üreticisi olan Samsung ve CATL ile sözleşmeleri var. Ve şirket, San Jose, California, QuantumScape merkezli, enerji açısından daha verimli katı hal piller üzerinde çalışan bir girişimi destekliyor.
VolksWagen, dikey entegrasyonu EV başarısı için önemli bir bileşen olarak gören tek otomobil üreticisi değil. Ford, yılda 129 GWh üretim kapasitesine sahip olacağını söylediği üç yeni pil tesisi kuruyor. General Motors, LG Chem ile ABD'de toplam 140 GWh kapasiteli dört yeni pil fabrikası planlıyor. Stellantis, Indiana'da 2,5 milyar dolarlık bir pil tesisi kuruyor ve Hyundai ve Toyota da ABD'de hücre üretim planlarını artırmayı hedefliyor.
Hacim bazında dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan VolksWagen, elektrikli araçlara geçişinde eleştirilerle karşılaştı. Diess yıl boyunca Avrupa’da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde elektrikli araçların tamamen tükendiğini söyledi. Bu da VolksWagen, Audi veya grubun diğer markalarından herhangi birinden bir EV aracı almayı umut eden herkesin bunu yapmak zorunda kalabileceği anlamına geliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...