Warner Media (Warner Bros) ve Discovery sonunda dev birleşmelerini resmen tamamladıklarını duyurdu. HBO Max ve Discovery Plus gibi büyük yayın platformlarına sahip olan bu iki firmanın, bu birleşme ile birlikte; "dünyadaki en farklı içerik portföyünü" oluşturabileceğinden söz ediliyor.
Yatırımcılar bugün, AT&T'nin sahibi olduğu Warner Media ve Discovery'nin multi milyar dolarlık dev birleşme planlarını onayladılar. Bu anlaşma ile birlikte, Warner Bros. Discovery ismiyle iki firmanın birleşimi olan yeni bir şirketin kurulması planlanıyor. Bu yeni birleşme ile şirketlerin daha orijinal içeriklere yatırım yapabileceği, küresel doğrusal ödemeli TV ve yayın kanallarında programlama seçeneklerini geliştirebileceğini ve tüketicilere daha iyi film seçenekleri sunulabileceği iki firma tarafından da ifade ediliyor.
Yeni kurulacak olan Warner Bros. Discovery şirketinin başına ise, halihazırda Discovery CEO'su olan David Zaslav'ın geçmesi planlanıyor. Zaslav ve kendisi yönetimindeki şirket yönetim ekibi ise, anlaşmadan yalnızca kısa bir süre önce duyuruldu.
Yapılan anlaşma ile birlikte ise HBO Max ve Discovery Plus yayın platformlarının birleşmesi öngörülüyor. Warner Media'nın sahibi olan AT&T bu anlaşmanın, Warner Media'nın popüler ve geniş içerik kütüphanesinin, Discovery'nin 200'den fazla ülke ve bölgede sahip olduğu derin bölgesel uzmanlığı ile birleşmesine olanak tanıyacağını söylüyor.
İlginizi Çekebilir: HBO Max, 2022 Fragmanlarını Yayınladı
Warner Bros ve Discovery, İki Firmanın Birleşmesi Tüketicinin Yararına mı?
Sektör hakkında bilgi sahibi olan isimler, bu birleşmenin iki firma için de oldukça mantıklı olduğunu söylüyorlar. Son yıllarda AT&T ve Discovery hisselerinin son birkaç yıldır düşüş eğiliminde olmasına nazaran, böyle bir birleşmenin firmaların piyasa değeri açısından olumlu bir etki yapacağına inanılıyor.
Bu tarz mega birleşmeler genellikle işletmelerin yararına olur ve firmalar kısa vadede hisse fiyatlarını artırarak kârlarına kâr katarlar. Fakat bu birleşmelerin tüketicilerin ne kadar yararına olacağına dair akıllarda ciddi sorular yer alıyor. Genellikle birleşen içerik kütüphaneleri ile birlikte, tüketicilere daha az ücretle daha fazla içerik sunulacağı ve bunun da tamamen tüketicilerin yararına bir durum olduğu düşünülüyor. Fakat, eğer iki firmanın şirket ve üretim politikaları birbirinden farklıysa, bu durum tüketiciye olumsuz anlamda yansıyabiliyor. Farklı düşünce tarzlarından ötürü ortaya konan ve pek de parlak olmayan içerikler, izleyicilerin hayal kırıklığına uğramasına ve bu sebeple platformu kullanmayı bırakmalarına da sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla bu birleşmenin, izleyicilere olumlu veya olumsuz olarak yansıyacağını kestirmek, şimdilik çok güç gibi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...