WhatsApp Web, bir uygulama yükleme zorluğu olmadan masaüstündeki mesajlaşma servisine erişmenin uygun bir yoludur. WhatsApp web ile birlikte kullanıcıları kandırmaya çalışan kötü aktörlerin her zaman bir fırsat var. Bu sebep ile WhatsApp şimdi, kullanıcıların gerçek web sürümünde olup olmadığını veya veri çalabilecek ve kötü amaçlı yazılım yükleyebilecek değiştirilmiş bir sayfada olup olmadığını doğrulayan bir tarayıcı uzantısı sunacak.
WhatsApp Web tarafından sunulan bu uzantıyı kullanmak için, Chrome web mağazasına giderek kod doğrulama'yı yapmak gerekiyor. Ardından ekranda çıkacak olan mavi renkteki Chrome'a Ekle düğmesine basmak gerekli. Ardından uzantı kullanılabilir olacak. Şu anda bu uzantı yalnızca Chrome, Edge ve Mozilla Firefox'ta çalışıyor. Ancak Safari için özel olarak hazırlanmış bir sürüm de geliştirme aşamasında.
İlginizi Çekebilir: WhatsApp Sınırsız Yedeklemeye Elveda
WhatsApp Web Güvenlik Uzantısının Kullanımı
Tarayıcı uzantısı yüklenip araç çubuğuna sabitlendikten sonra, kullanıcılar WhatsApp Web sayfasını her ziyaret ettiğinde kod doğrulama işi otomatik olarak yapılmaya başlanacak. Kullanıcıların aktivite durumu hakkında bilgilendirilmesi için ise bir renk kodu gösterge sistemi devreye sokuldu. Yeşil simge, her şeyin yolunda olduğu ve güvenlik riski olmadığı anlamına gelir.
Kod Doğrulama simgesi, soru işaretli turuncu bir daire gösteriyorsa, ağ isteğinin zaman aşımına uğradığına işaret edecek. Turuncu uyarı, ağ bağlantısının sabit olabileceği veya doğrulama sürecini engelleyen bir şey olduğu anlamına geliyor. Bunu düzeltmek için sayfanın yeniden yüklenmesi, Wi-Fi ağının değiştirilmesi veya diğer tarayıcı uzantılarının duraklatılması gerekecek.
Ünlem işaretli kırmızı bir gösterge, kaynak kodun doğrulanamadığına işaret edecek. Ve bu olası ve ciddi bir güvenlik riski. Böyle bir senaryoda, uyarı işaretinin kaybolup kaybolmadığını görmek için diğer uzantıların devre dışı bırakılması ve WhatsApp Web sayfasının yeniden yüklenmesi gerekiyor.
Meta, Kod Doğrulama uzantısının gizlilik yönüne müdahale etmemesini sağlıyor. Herhangi bir aktivite verisini kaydetmiyor, veri toplamıyor veya herhangi bir kullanıcı bilgisine kendi başına erişemiyor. Daha da önemlisi, uzantı, tıpkı mobil uygulamada olduğu gibi, uçtan uca şifreli oldukları için kimsenin mesajlara göz atmasına izin vermiyor.
WhatsApp tarafından Cloudflare ile iş birliği içinde oluşturulan Code Verify, tüm web sayfasındaki kaynakları kontrol edecek olan alt kaynak bütünlüğü adı verilen bir güvenlik özelliğine dayanıyor. Tarayıcının merkezinde, aynı zamanda Apple'ın CSAM algılaması için iCloud fotoğraf tarama sisteminin omurgasını oluşturan bir karma eşleştirme sistemi bulunuyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...