WhatsApp’ı, Akıllı Telefon Olmadan Bilgisayardan Kullanma
Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından olan
WhatsApp bilgisayarda kullanma özelliğiyle çok dikkat çekiyor.
Adından çok fazla söz ettiren WhatsApp, kullanım çeşitliliğiyle özellikle kullanıcılara büyük avantajlar sağlıyor. Özellikle web sürümünün bilgisayardan kullanılması kullanışlılığını WhatsApp’ın artırıyor. Fakat WhatsApp’ın bilgisayardan kullanılması için akıllı telefonunuza yüklü olması gerekiyor. “QR” kodunun okutulmasıyla bağlantının sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda WhatsApp’ı bilgisayardan açabilmek için illa akıllı telefonunuza uygulamayı yüklemenize de gerek yoktur. Bu işlem için yalnız bilgisayarınızı mutlaka Android’e çevirmeniz gerekiyor. Birkaç dosyanın indirilmesiyle kurulumu kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle akıllı telefonu kullanmadan kolaylıkla bilgisayarınızdan WhatsApp’ a girerek sohbetlerinizi sürdürebilirsiniz.
WhatsApp’ı Akıllı Telefon Olmadan Bilgisayarda Kullanma
WhatsApp web giriş yöntemleri adımları şöyle sıralanabilir:
Akıllı telefonunuz olmadan bilgisayar üzerinden WhatsApp’ı kullanabilmek için mutlaka “Andy Android Emulator” ara yüzü gerekiyor. Burada aslında cihazınızı Android’e çevirmiş oluyorsunuz. Çevirdikten sonra bilgisayarınızda sanki Android işletim sistemli akıllı telefonmuş gibi WhatsApp kullanacaksınız.
Andy Android Emulator Nedir?
Bilgisayarda Android işletim sistemini kullanabilmek için “Andy Android Emulator” uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Özellikle bilgisayarınızdaki işletim sisteminde herhangi bir değişiklik gerçekleştirmeden Android’i kullanmanız mümkündür.
Programı açtıktan sonra karşınıza yepyeni ara yüze sahip Android işletim sistemli mobil cihaza benzer bir cihaz çıkacak.
Android mobil cihazlarla Andy Android Emulator masaüstü cihazların birbirleriyle senkronizasyonunda önemli görev üstlendiğini söyleyebiliriz. Android’i bilgisayarınıza ait işletim sisteminde değişiklik yapmadan direkt kullanabilirsiniz. Yeni ara yüz programını açtığınızda Android işletim sisteminin mobil cihazın aynısı şeklinde çalıştığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda MacOS ile Windows’ta anlık bildirimlerinde sunulduğunu söyleyebiliriz. Böylelikle doğrudan indirme olayını gerçekleştirmiş olacaksınız. Sistem Android versiyonunun en güncel olanını sunmasıyla biliniyor. Ara yüzün açılmasıyla beraber tüm mobil oyunlarla uygulamalara kolayca ulaşabilirsiniz. Yalnız Google Chrome, Andy Android Emulator’u indirme esnasında hata veriyor. O sebeple Opera gibi internet tarayıcılarıyla indirmeyi gerçekleştirmelisiniz. Resmi internet sayfalarından programı indirip yüklemeye kalkıştığınızda da güvenlik açıklarının ortaya çıkabileceğini söyleyebiliriz.
Andy Android Emulator Programıyla Hangi İşlemler Yapılabilir?
WhatsApp bilgisayar kullanma işlemi yapabilmek için kullanılan Andy Android Emulator programıyla şu işlemler gerçekleşebilir:
[caption id="attachment_20541" align="alignnone" width="770"]
WhatsApp-QR-Kod-www.startupteknoloji.com[/caption]
WhatsApp Web’te Niçin QR Kodu Kullanılıyor?
Andy Android Emulator programına ihtiyaç duyulmasındaki ana sebep; WhatsApp Web sürümüyle bağlantıya geçilirken kullanıcılardan “QR kod” istemesi diyebiliriz.
WhatsApp’ın yüklü olduğu bir akıllı telefonunuz yanınızda değilse o zaman bilgisayardan uygulamayı kesinlikle kullanamazsınız. Örneğin; Facebook Messenger’de ve Telegram üzerinde hiçbir ek cihaza gerek kalmadan hesap bilgilerinizi girip masaüstü sürümleri kullanabiliyorsunuz. Fakat WhatsApp’ta böyle bir durumun gerçekleşmesi mümkün değil. Çünkü WhatsApp’ın çok sıkı kuralları olduğunu söyleyebiliriz.
WhatsApp yukarıdaki belirttiğimiz kuralı güvenlik nedeniyle koymuştur. Hemen hemen kullanıcıların çoğu özel konuşmaları bu uygulamadan gerçekleşiyor ve kayıt altına alınıyor. O nedenle yetkililerde birkaç bilginin girilmesiyle uygulamaya giriş yapılmasına olumlu bakmıyorlar. Fakat “OR” koduyla sadece bilgisayara giriş yapılması da kullanıcıların canını çok sıkıyor. Kamuoyunda WhatsApp’ın masaüstünden çok kullanılmadığı görüşü de özellikle kuralın sert olmasını sağlıyor. WhatsApp’ın mobil versiyonunda kullandığınız temel özelliklerin çoğunluğu aslında web sürümünde yok diyebiliriz. Bu konuyla ilgili 2 görüş öne çıkıyor. Bunlardan ilki kullanıcıların taleplerinin olmaması, 2.’de şirketin katı bir şekilde yenilikleri getirmemesi diyebiliriz. WhatsApp genel olarak kendini mobil versiyonuna daha çok odaklamış. O nedenle
WhatsApp bilgisayarda kullanma özelliğini çok geliştirmeye ihtiyaç duymamış.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...