Windows 7'ye sahip bir bilgisayarınız varsa ve onu süper hızlı bir hale getirmek istiyorsanız merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz. İşletim sistemleri arasında Windows 7 daha fazla hız sağlaması için geliştirilmiştir. Elbette zaman içinde bilgisayarlar yavaşlayabilmektedir. Bu sadece tek işletim sistemi ile ilgili değil, pek çok işletim sisteminde görülen bir sorundur. Yavaşlamanın en büyük sebebi, gereksiz dosyaların varlığı, dolu olan sabit diskler ve fazla programın çalışıyor olmasıdır. Çoğu kişinin yaşadığı bu ortak problemi Windows 7'yi hızlandırarak ve performansı artırarak çözebiliriz. Yazımızın devamını okuyarak bilgisayarınızı hızlandırmak için neler yapabileceğinizi adım adım öğrenebilirsiniz.
1) Görsel Efektleri Daha Az Tercih Edin
Görsel efektlerin daha az kullanılması veya kullanılmaması bilgisayarların performansını etkileyen konulardandır. Özellikle ekran kartı yüksek olmayan bilgisayarlar ekran optimizasyonu sebebiyle daha hareketli çalışmaktadır. Görsel efektler azaltıldığında veya devre dışı bırakıldığında bu enerji harcanmadığı için bilgisayarların performansı artacaktır. Peki görsel efektler nereden devre dışı edilir?
2)Ses Efektlerini Daha Az Kullanın
Bilgisayarlarda ses efektlerini azaltmak performansı artırabilir. Ses efektlerini kısıtlamak istiyorsanız;
3)Kaliteli Bir Anti-Virüs Programı Tercih Edin
İyi bir antivirüs programı, kötü ve casus yazılımların bilgisayarınızı etkilemesini önlemektedir. Bilgisayarınıza bulaşmış olan bir virüs veya kötü yazılım bilgisayarınızı yavaşlatıyor olabilir. Bilgisayarınızı bu tarz kötü yazılımlardan korumak için anti-virüs programlarını kullanabilirsiniz.
4)İhtiyacınız Olan Programları Yükleyin
Çoğumuzun yaptığı hatalardan biri de budur. Kısa süreli olsa da bilgisayarımıza indirdiğimiz programları daha sonrasında kullanmasak bile bilgisayardan silmeyi unutabiliyoruz. Bu da elbette bilgisayarları yavaşlatıyor. Böyle bir durum yaşamamak için kullanmadığınız programları hemen silmelisiniz. Eğer silmezseniz bu programlar bilgisayarınızı disk alanını, RAM'ini ve işlemcisini devamlı yormaya devam edecektir. Böyle bir performans düşüklüğü yaşamak yerine kullanmadığınız programları hızlıca silebilir, performansınızı yükseltebilirsiniz.
5)Gerekli Olmayan Hizmetleri Kapatın
Bilgisayarlarda bazı hizmetler varsayılan olarak ayarlı oldukları için sistem başladıktan sonra direkt açılmaktadır. Gerekli olmayan bu hizmetler bilgisayarınızın hızını negatif olarak etkilemektedir. Bu sebeple bu gereksiz hizmetleri devre dışı bırakmak bilgisayarınız için daha iyi olacaktır. Bu hizmetleri kapatmak için;
6)Otomatik Başlayan Programları Kapatın
Bilgisayarlar açıldığında otomatik olarak başlatılan bazı programlar bulunmaktadır. Bu programlar bilgisayarların hızlarını düşürebilmektedir. Bilgisayarınız açılınca başlayan ve performansı düşüren bu programları devre dışı bırakarak performansı artırabilirsiniz. Programları kapatmak için izlemeniz gereken adımlar;
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...