Türkiye İş Bankası tarafından desteklenen ve 2017 yılından bu yana aralıksız sürdürülen Workup Girişimcilik Programı'nın 10. dönemi için 9 tane girişim belirlendi. Günümüze kadar bu programa 119 girişim kabul edildi ve bunlardan 87'si programı tamamladı. İş Bankası ve onun iştirakleriyle iş birliği konusunda potansiyeli yüksek olması girişimlerin seçiminde kritik bir rol oynamaktadır. Ayrıca seçilen girişimlerin yapay zeka çözümleri, fintech, metaverse, web3, blockchain gibi alanlarda aktif olması önemsenmektedir.
Program hibrit olarak gerçekleştirilecek ve seçilen girişimler; banka iştirakleri, kendi alanında uzman mentorlar, ekosistem temsilcileriyle Kolektif House ev sahipliğinde 4 ay boyunca görüşmeler gerçekleştirecek ve bir arada olacak. Bu program süresince girişimlere özel destekler sunulacak, yönlendirmeler yapılacak ve girişimlerin güncel durumları hakkında değerlendirmeler yapılıp eksik görülen noktalar hakkında yol haritası çizilecek. Bunun yanı sıra girişimlere sağlanacak olan 4 aylık ofis desteğinin yanı sıra yerli ve global iş ortaklarının startup'lar için yapacağı çözüm ve hizmetler için ücretsiz ya da indirimli kullanım hakkı şansı da bu girişimlere sunulacak.
İlginizi çekebilir: FastCompany En Başarılı 100 Türk Girişimi Açıkladı
Programın 10. Dönemi İçin Seçilen 9 Girişim
Workup Girişimcilik Programı için belirlenen girişimler şunlardır:
Finso
Finso, son kullanıcıların fiziki mağazalarda ve e-ticarette alışverişlerini tamamlamasını tüketici kredilerini dijital bir forma dönüştürerek sağlayan bir yazılımdır.
F-Ray
F-Ray, halka açık veya halka kapalı tüm şirketlerin anında algoritmik finansal analiz ve değerlendirmelerini yapar ve böylece finansal tablo yorumlayıcılarının zaman ve verimlilik kazanması için kayda değer öneme sahip olan makine öğrenmesi yazılımlarını geliştirir.
Kaira
Kaira, üret ve kazan ekonomi modeli kapsamı altında kullanıcıların içeriklerinin değerini tokenize eder. Böylece kullancıların ödül kazanabilecekleri özgür ve merkeziyetsiz bir ortam yaratır.
Memotive
Memotive, çalışanlarına daha kaliteli ve iyi bir deneyim sunarak motivasyon ve bağlılıklarını artırmak isteyen kurumsal şirketler için tüm temas noktalarını dijitalleştiren ve tek platforma toplayan uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.
Paff Studios
Paff Studios, blok zinciri dünyası için geliştirilmiş olan Paff SDK çözümü ile kısa bir sürede yeni nesil blok zinciri ürünler geliştirilmesini sağlayan bir platformdur.
Hipokid
Hipokid, çocukları için aktivite arayan aileler ile bu aktiviteleri düzenleyen ve sunan kurum ve kişilerin bir araya getirilmesinde aracılık eden dijital yapıya sahip bir pazaryeri olarak karşımıza çıkıyor.
İnteraktif Kredi
İnteraktif Kredi, borç alacak ilişkisi içerisindeki taraflardan borcu ödeyecek olanın geri ödeme gücünün tespit edilmesi konusunda görev alır. Böylece bir güven skoru oluşturur ve kullanıcılara yapay zeka tabanlı karar desteği bağlamında finansal raporlar sunar.
Abonesepeti
Abonelik sürecinin yönetimi konusunda kullanıcıya destek olan Abonesepeti; aboneliklerin başlatılması, yönetilmesi, sonlandırılması sürecinin hepsinde kullanıcılarının yanında olur.
Magnus
Magnus, kullanıcılarına robo danışmanlık platformu ve yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyonu sunar. Böylece yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlar. Ayrıca portföyleri de anlık olarak izleyerek ve yöneterek kullanıcılarına destek olan bir platformdur.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...