Farklı sosyal mecralarda da bulunan sesli konuşma odaları özelliğini profesyonel iş ağı olan LinkedIn de bu sene başında kullanıma sunmuştu. Özellikle pandemi dönemiyle beraber sesli konuşma odaları oldukça popüler hale gelmişti. Bu kervana katılan LinkedIn'in ses odaları sayesinde kullanıcılar bir araya gelerek farklı etkinlikler düzenleyebiliyor ve iletişim içinde kalabiliyor.
Özelliği test ettikten sonra kullanıma sunan LinkedIn, bu özelliği ilk başta sadece belli kullanıcıların kullanımına açmıştı. Daha sonra ise bu yaz ayının başında ise bu özellik genişletildi ve tüm kullanıcılara açıldı. Yani daha önce konuşma odası başlatma sınırlı kişiye verilmişti daha sonra bu herkese verildi. Bunların yanı sıra, güncelleme sonrasında herkesin sesli konuşma odası açabilmesi bazı kurallara bağlı bir biçimde işlemektedir. Bu bağlamda kullanıcıların LinkedIn tarafından belirlenen “güvenilir ve profesyonel” olma kurallarına bağlı kalması gerekmektedir. Bu kapsamın dışına çıkan sesli konuşma odaları LinkedIn tarafından hoş karşılanmamaktadır.
İlginizi çekebilir: Thodex’in Kurucusu Yakalandı
LinkedIn Sesli Konuşma Odalarının Bazı Özellikleri
Öncelikle bu sesli konuşma odaları etkinlik olarak önceden programlanabilecek ve kişilerle paylaşılabilecek. Yani etkinlik ileri bir tarihe programlanıyor ve LinkedIn takipçileri bundan haberdar olabiliyor. Ayrıca bu özellik, kullanıcıların daha interaktif bir ortamda bulunmasını da sağlıyor ve verimliliği artırıcı bir rol oynuyor. Bunların yanı sıra sesli konuşma odaları, kullanıcıların kendi ağını genişletebilmesini sağlayan bir fırsat olarak da karşımıza çıkıyor.
Videolu Canlı Etkinlikler Üzerine Çalışmalar Halihazırda Sürüyor
Şirketlerin ve kurumların toplantı yapabilmesine imkan sunan bu özellik kapsamındaki yenilikler bitmiş gözükmüyor. Her kullanıcıya etkinlik oluşturma fırsatı verildikten sonra bir de videolu etkinliklerin gelebileceği konuşulanlar arasında yerini koruyor. Bu oldukça elzem bir özellik olarak karşımıza çıkıyor, çünkü pek çok kullanıcı videolu görüşmeleri farklı mecralar aracılığı ile gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu özelliğin de eklenmesiyle sohbet odaları daha kullanışlı hale gelecek. Ancak bu özelliğin ne zaman ekleneceği konusunda henüz net bir tarih verilmedi.
İçerik Oluşturanların Sayısı Artışa Geçmişti
İçerik oluşturma yani sesli konuşma odasını kullananların sayısı neredeyse bir önceki senenin iki katına çıktı. 2021 yılında 5.5 milyon kullanıcı içerik oluştururken bu sayı 2022'de 10 milyonu aşmış durumda gözüküyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...