Robotor adlı yeni bir girişim, robotik ve yapay zeka kullanımıyla heykel sürecini basitleştiriyor. Heykellerin yapımında devrim yaratmaya çalışıyor. Bu yeni şirket, Filippo Tincolini ve Giacomo Massari tarafından kuruldu. Sanat eserlerini daha hızlı, daha kolay üretilebilir ve hatta daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor.
TNW tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, yeni teknoloji bir zamanlar akıl almaz görülen yapıların geliştirilmesine izin veriyor. Robotor, Barry X Ball gibi dünyaca ünlü sanatçılarla çalıştı.Detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Arkansas Güzel Sanatlar Müzesi’nde Kapılar Açılıyor
Robotor ile İlgili Detaylar!
Massari, "Robotlarımız heykeltıraşlardan heykel yapmak için doğdu" dedi.
"Heykelin anavatanı olan Carrara'da geleneksel heykeli çok iyi bilenlerden doğuyorlar." ifadelerinde bulundu.
Massari, yaratılmalarının ardındaki fikrin "yorucu işleri bir robota emanet etmek" olduğunu belirtti. "Ancak Robotor projesinin tamamı, taş işlemede 18 yıllık deneyimin 'kızı' olan kesin bir felsefeden doğdu."
Peki Nasıl Çalışıyor?
Robotor, heykelleri oluşturmak için mekanik bir kol kullanıyor. Bu robotik cihaz, çeşitli boyut ve kapasitelerde elektro miller kullanıyor. Çeşitli yapılara uyum sağlamak için de otomatik takım değiştirme işlevine sahip.
Ancak makinenin, Robotor'un OR-OS adlı tescilli yazılımı olmadan çalışamayacak olduğu aktarılıyor. Yazılım uzman operatörler tarafından programlanabileceği gibi tamamen otonom olarak da çalışabiliyor.
OR-OS, herhangi bir insan müdahalesine ihtiyaç duymadan bir 3B model alma ve otomatik olarak optimize edilmiş bir iş akışı yeteneğine sahiptir. Araç yolları oluşturma gibi benzersiz bir yeteneğe de sahip. Daha sonra son heykeli inşa etmeye devam eden robotik keski ile iletişim kuruyor.
Yazılım, şekillendirmeden cilalamaya ve hatta temizlemeye kadar yeni bir yapının yaratılmasının her adımını ele alıyor. Herhangi bir figürü geliştirmek için en iyi ve en sürdürülebilir yolları ustalıkla vurguluyor.
Şimdi de kurucuları, heykeller için yeni bir çağ açacağını umuyor.
Massari, "Sanat tarihi, sürekli bir yenilikler tarihidir" "Sanatçılar, hayallerini, düşüncelerini, vizyonlarını veya inançlarını ifade etmek için ihtiyaç duydukları malzemeleri ve araçları bulmak için her zaman teknolojik bilgiye ve yaratıcılığa güvendiler. Ve yeniliğin her zaman sanatın yapılma biçimi üzerinde bir etkisi olmuştur.” ifadelerini de sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...