İTÜ Çekirdek girişimleri arasında yer alan yapay zeka destekli su yönetimi platformu Esular, 4.707.543 TL yatırım aldı.
Etkin ve akıllı su yönetimi hizmeti veren ayrıca tarımsal üretimi dijitalleştiren Esular, 3.850.000 TL’lik hedefle yatırım turuna çıkmıştı. Girişim, bu yatırım turunu başarıyla tamamlayıp %122.3 fonlama oranına ulaştı. Böylelikle toplamda 4.707.543 TL yatırım almış oldu.
Esular, Küresel Pazara Girmeyi Hedefliyor
Esular, enerji ve suya olan ihtiyacı azaltıp tarımsal verimliliği artırmaya yönelik IoT alt yapılı akıllı sulama sistemleri geliştiriyor. Girişim aldığı yatırımla ticarileşmeye hazır olan hem servisleri hem de ürünleriyle büyümeye odaklanacak.
Bahsettiğimiz yapay zeka destekli su yönetimi platformu, geniş kapsama alanına sahiptir. Ek enerjiye ihtiyaç duymadan sensör, pilli vana ve kablosuz şekilde tarımsal sulama işlemi gerçekleşiyor. Tarımsal sulama süreci, Esular sayesinde tam otomatik gerçekleşiyor. Yapay zeka destekli su yönetimi platformu kullanıcıları, minimum maliyetle maksimum verim elde ediyor.
Esular Kurucu Ortağı ve CEO’su Erhan Sandal; suyun yönetimi ve onunla ilgili altyapı eksikliğini temel belirleyip platformu geliştirdiklerini ifade etti. Bu sayede suyun daha verimli kullanılacağını açıkladı. Aynı zamanda Sandal sistemlerinin su kaynaklı enerjiyle işçilik optimizasyonu sağladığını söyledi. Yapay zeka destekli sistem sayesinde kaçak, kayıp, patlak vb. ek maliyet gerektiren tüm unsurlar kolayca giderilebiliyor.
Erhan Sandal açıklamalarına şöyle devam etti: “Vizyonumuz; gelecekte tarım ve su sektöründe sunduğumuz çözümlerle hem üreticilere hem de yatırımcılarımıza yüksek fayda sağlamak olacak. Dünya kaynakları hızla azalırken, daha fazla insanın ihtiyaçlarını karşılamanın gelecekte dünya çapında büyük bir sorun olacağını ve dolayısıyla tarımsal üretimin daha da önemli hale geleceğini hepimiz biliyoruz. Bu kapsamda, daha iyi üretim teknikleri içinde gerçek çözümler geliştirmek ve bu çözümlerin bir parçası olmak oldukça önemli. esular, teknolojinin gücünü arkasını alarak ve daha az kaynak kullanarak daha fazlasını üretmenin mümkün olduğunu ispatlamış durumdadır.”
Esular aldığı yatırımla küresel pazarlarda aktif olmayı amaçlıyor. Yeni teknolojik çözümler geliştirerek 2023’ün ikinci çeyreğinde geliştirilmiş endüstriyel tasarıma sahip ürünleriyle ilgili lansman düzenleyecek. 2023 yılının dördüncü çeyreğindeyse yurtdışındaki pazarlara açılmaya başlayacak.
İlginizi Çekebilir: Acre, 7.3 Milyon Euro Yatırım Aldı!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...